Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η κ. Ζέτα Μακρή υπέρ της επιδότησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου


Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος που διατύπωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου  δια της επιστολής, που επισυνάπτεται με την Κοινοβουλευτική Αναφορά. 
Η  τοπική οικονομία του νησιού της Σκοπέλου, εκτός από τον τουρισμό, βασίζεται και στην αγροτική παραγωγή. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου είναι ο κατ΄  εξοχήν φορέας στήριξης της αγροτικής οικονομίας και προώθησης των αιτημάτων των αγροτών. 
Όπως διαφαίνεται από την επισυναπτόμενη επιστολή, πρόκειται για έναν συνεταιρισμό οικονομικά υγιή, χωρίς οφειλές και με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Από το 2010 ξεκίνησε, μετά την αγορά οικοπέδου, η προσπάθεια κατασκευής νέου εργοστασίου του Συνεταιρισμού και μεταστέγασης του ήδη υπάρχοντος στις νέες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να απομακρυνθεί από το κέντρο της τουριστικής πόλης της Σκοπέλου και να μπορεί πιο άνετα να καλύψει τις ανάγκες των ντόπιων παραγωγών. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα επιδότησης για την κάλυψη των βασικών οικονομικών αναγκών. . 
Η μεταστέγαση του συγκεκριμένου εργοστασίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα απομακρυνθεί το εργοστάσιο από το κέντρο της τουριστικής πόλης της Σκοπέλου, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει το εκθλιπτικό δικαίωμα, θα διευκολύνει το έργο των παραγωγών και θα στηρίξει την τοπική οικονομία. 
Με δεδομένη, λοιπόν,  την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την μεταστέγαση του παλιού εργοστασίου στις νέες εγκαταστάσεις και, επειδή, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα μεταστέγασης από τους ίδιους τους συνεταιριστές, θεωρούμε  λογικό και δίκαιο το αίτημα, όπως αυτό αναλύεται στην επιστολή της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου.  Αναμένουμε, κατά συνέπεια,  για τις περαιτέρω ενέργειες σας, προκειμένου να υπάρξει κατ΄ εξαίρεση επιδότηση από το πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου και να τονωθεί η τοπική οικονομία του νησιού της Σκοπέλου
 
 
Η αναφέρουσα Βουλευτής
 
Βόλος,  15 – 10  – 2014
 
   Ζέττα   Μ. Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger