Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά Αλ. Μεϊκόπουλου - Απελευθέρωση απολύσεων οδηγών ΚΤΕΛ



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τους κ. κ. Υπουργούς:
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Αντιδράσεις του Σωματείου Εργαζομένων στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Μαγνησίας «Άγιος Χριστόφορος» για το Π.Δ. 94/2014 (Α΄161) που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει ως αναφορά το με αρ. πρωτ. 15/10.10.2014 υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Μαγνησίας «Άγιος Χριστόφορος», στο οποίο καταγγέλλουν και ζητούν την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης να εκδώσει στις 13/8/2014 το ΠΔ 94/2014, με το οποίο απελευθερώθηκαν οι απολύσεις των οδηγών των μισθωμένων ή ενταγμένων στα ΚΤΕΛ λεωφορείων, ως προς τους οποίους ίσχυαν με ρητή διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του ΠΔ 246/2006 οι περιορισμοί του δικαιώματος καταγγελίας του εργοδότη που είχαν θεσπιστεί με την παρ.1 του άρθρου 26 του Γενικού Κανονισμού των ΚΤΕΛ, με σκοπό την αποτροπή των αυθαίρετων απολύσεων.

Επειδή το θέμα αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των οδηγών στα ΚΤΕΛ, αφού ελάχιστα είναι τα ΚΤΕΛ που διαθέτουν λεωφορεία ιδιοκτησίας τους και απασχολούν οδηγούς απευθείας συνδεόμενα με τα ίδια, και επειδή η απελευθέρωση των απολύσεων δεν υπαγορεύτηκε από κανένα απολύτως δημόσιο συμφέρον και δεν πρόκειται να προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, παρά μόνο τη μείωση του εργατικού κόστους υπέρ μιας ομάδας εργοδοτών που ασκούν μονοπωλιακά τις υπεραστικές συγκοινωνίες, με αντίκτυπο  την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό και την οδική ασφάλεια, παρακαλούνται οι κ. κ. Υπουργοί να εξετάσουν ουσιαστικά τις επισημάνσεις του Σωματείου στο συνημμένο υπόμνημα.   
Επισυνάπτεται το Υπόμνημα 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014
Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger