Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά του Αλέξανδρου Μείκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετική με αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για επιδότηση από το πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ.



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Αίτημα Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου για επιδότηση από το πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά την με αριθμό 15/8.10.2014 Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου (Α.Σ.Ο. Σκοπέλου), με την οποία ζητά την επιδότησή του από το πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» στο πλαίσιο του μέτρου 123Α του ΕΣΠΑ 2007-2013, για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών που προέκυψαν από την κατασκευή νέου εργοστασίου του Συνεταιρισμού για την μεταστέγαση του παλιού στις νέες εγκαταστάσεις, έξω από το κέντρο της πόλης της Σκοπέλου. Έργο το οποίο ξεκίνησε από το 2010 όταν το πρόγραμμα αυτό δεν είχε ακόμη ανοίξει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Σκοπέλου. Ο Συνεταιρισμός υπέβαλε στις 2.12.2011 αίτηση ενίσχυσης  της επένδυσης στην αρμόδια Υπηρεσία σας, που απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή λόγω «μη τεκμηρίωσης της κάλυψης της απαιτούμενης ιδίας συμμετοχής» όπως απάντησε το Υπουργείο σας στην υπ΄αρ. 3481/26.10.2012 ερώτησή μου με την οποία ζητούσα να επανεξεταστούν οι δυνατότητες υπαγωγής του στο πρόγραμμα.

Με την από 25.6.2012 υποβολή ένστασης του Συνεταιρισμού που εξετάσθηκε από την αρμόδια Δευτεροβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Α.Σ.Ο. Σκοπέλου έλαβε προέγκριση, όπως με ενημερώσατε με την υπ΄αρ.245/22-5-2014 απάντησή σας στην εκ νέου υποβληθείσα από 29.4.2014 αναφορά μου σχετικά με το θέμα και εκδόθηκε απόφαση ένταξης υπό τον όρο της αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής.
Η Α.Σ.Ο. Σκοπέλου επανέρχεται με την παρούσα επιστολή της, τονίζοντας ότι στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία δεν κατάφερε να καλύψει την σχετική αύξηση, καθώς απέτυχε η πώληση καταστήματος ιδιοκτησίας της με πλειοδοτικό διαγωνισμό, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, που θα κάλυπτε μεγάλο μέρος της και θα βοηθούσε τα μέλη της. Επιπλέον αναφέρει ότι, έχοντας ήδη καταβάλλει 160.000 ευρώ για οικοδομικές εργασίες και 70.000 ευρώ για την αγορά του οικοπέδου, κατ΄ ουσία έχει ήδη αναλώσει την ιδία συμμετοχή που απαιτείται. Γι αυτό ζητά να εξεταστεί από το Υπουργείο σας η δυνατότητα επιδότησής της από το Πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της σε όφελος των εργαζόμενων, των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας του νησιού.
Επισυνάπτεται η Επιστολή 
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014
Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger