Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κάγκελα παντού…

Επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί για την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Αποκλεισμένη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η εξέδρα των επισήμων. Οι πολίτες θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της. 
Δρακόντεια μέτρα έχει λάβει η αστυνομία για τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί σήμερα στις 11.00 το πρωί. Οι πολίτες θα την παρακολουθήσουν από απόσταση και πίσω από κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί στην αρχή και στο τέλος της. Επί ποδός βρίσκονται...
2.000 αστυνομικοί, ενώ αποκλεισμένη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι σε μεγάλη απόσταση η εξέδρα των επισήμων.
    
Μισή ώρα πριν από την έναρξης της παρέλασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
    
Δυσαρέσκεια για τα μέτρα
    
Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην οδό Τσιμισκή για τη χθεσινή (Δευτέρα) μαθητική παρέλαση δήλωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας; Γίνονται που γίνονται, αν δεν τις βλέπει ο κόσμος, τι νόημα έχει;» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.
    
«Υπερβολικά» και «απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα μέτρα ασφαλείας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τόσο κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και κατά την μαθητική παρέλαση τα μέτρα ήταν υπερβολικά και απαράδεκτα. Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει ανεμπόδιστα να συμμετέχουν και να εορτάσουν την τριπλή εορτή της Θεσσαλονίκης».
    
Ιδιαίτερα ενοχλημένη εμφανίστηκε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου: «Οι παρελάσεις ή θα σταματήσουν, ή να φύγουν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα να παρελαύνουν τα παιδιά για τα πέντε άτομα που βρίσκονται στην εξέδρα», τόνισε.
    
Ίδιο το σκηνικό και στην Αθήνα
    
Στην Αθήνα, την Τρίτη στις 10.00 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο θα αρχίσει στις 11.00.
   
Για ακόμα μια χρονιά θα εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών. Δηλαδή θα τοποθετηθούν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Οι γονείς θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
   
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσουν σε όλους τους δήμους της Αττικής το πρωί της Τρίτης, λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
   
Από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger