Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Κοντά στη μεθόριο με τη Συρία οι μαχητές «Πεσμεργκά»

Από την υποδοχή των «Πεσμεργκά» στην Τουρκία (φωτό ΑΡ)
Σε αεροδρόμιο της Νοτιοανατολικής Τουρκίας βρίσκεται από το περασμένο 24ωρο η πρώτη ομάδα περίπου 150 Κούρδων μαχητών του Ιράκ («Πεσμεργκά»), με στόχο να περάσουν την τουρκοσυριακή μεθόριο και να μεταβούν στο Κομπανί της Βόρειας Συρίας για να βοηθήσουν τους εκεί Κούρδους μαχητές με έμψυχο δυναμικό και αντιαρματικά όπλα.

Η πρώτη αποστολή μαχητών «Πεσμεργκά» έφθασε στην Τουρκία αεροπορικώς από την πρωτεύουσα του αυτόνομου Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, Ερμπίλ. Μία άλλη ομάδα μαχητών που μεταφέρει αντιαρματικά όπλα και βαρύ πυροβολικό έχει ήδη αναχωρήσει από το Ερμπίλ και επιχειρεί να φθάσει οδικώς στην τουρκοσυριακή μεθόριο με προορισμό το Κομπανί.
Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Rudaw» από το αυτόνομο Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, επικαλούμενη χτεσινές δηλώσεις του Σύρου υπουργού Εθνικής Συμφιλίωσης Αλί Χαϊντάρ, σημείωσε πως η συριακή κυβέρνηση επικροτεί την αποστολή δυνάμεων των «Πεσμεργκά» στο Κομπανί. Ο Χαϊντάρ χαρακτήρισε μάλιστα την αποστολή των «Πεσμεργκά» στο Κομπανί «πατριωτική κίνηση» και τους «τζιχαντιστές» του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) «εχθρό της ανθρωπότητας». Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε τέλος πως η Δαμασκός «χαιρετίζει οποιαδήποτε ενέργεια οδηγεί στην καταστροφή του ΙΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger