Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΙΣΒΟΛΗ ''ΦΟΝΙΚΟΥ'' ΨΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΟΔΡΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ !!




Όσο κράτησε ο καλός καιρός στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, κράτησε...

Η θερμοκρασία θα πέσει ως τα τέλη Οκτωβρίου αισθητά σε όλη την Ευρώπη και κυρίως σε όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Στη βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, προβλέπεται και εισβολή ψύχους, τις επόμενες ώρες αλλά και ημέρες, μέχρι τα τέλη του μήνα, με πολλά χιόνια ως και σε πεδινές περιοχές. Πόλεις της Ρωσίας και των Σκανδιναβικών χωρών, θα ντυθούν στα λευκά και έτσι ο χειμώνας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη.

Αυτή η ψυχρή εισβολή, θα είναι τόσο μεγάλη, που θα σημειωθούν ως και σε πεδινές περιοχές της βόρειας, βορειοανατολικής Ευρώπη, θερμοκρασίες ακόμα και -20oC !! Οι χιονιάδες που έρχονται στην Ελλάδα το χειμώνα, έρχονται συνήθως από αυτές τις περιοχές της Ευρώπης και αυτό το επισημαίνουμε, μιας και σε αυτές τις περιοχές φέτος, φαίνεται να συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος ψύχους και χιονιάδων. Έτσι το ενδεχόμενο ο χειμώνας φέτος στην Ελλάδα, να είναι βαρύς ήδη από το Νοέμβριο, δεν αποκλείεται.

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη βορειοανατολική Ευρώπη, μιας και σας προαναφέραμε ότι θα σημειωθούν θερμοκρασίες ακόμα και -20oC, κυρίως μετά τις 22-23 Οκτωβρίου, ενώ θα πέσουν και πυκνά χιόνια.

Δεν είναι κάτι περίεργο για αυτή την εποχή, να εισβάλει τόσο πολύ κρύο στις περιοχές αυτές της Ευρώπης, ωστόσο είναι σπάνιο να σημειώνονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές, τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Πάντως και στην Ελλάδα, η θερμοκρασία από τις 22-23 Οκτωβρίου και μετά, θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ θα επιδεινωθεί με βροχές και ο καιρός.http://greek-weather.org/viewtopic.php?f=32&t=8643

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger