Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Επιδεινώνεται ο καιρός στη Μαγνησία και της βόρειες Σποράδες τις επόμενες ημέρες

Επιδεινώνεται ο καιρός στη Μαγνησία τις επόμενες ημέρεςΑναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι  
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι (7-8 μποφόρ), αναμένονται σήμερα και αύριο στη Μαγνησία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ενώ χθες ανακοίνωση επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το Λιμεναρχείο Βόλου, συστήνοντας στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Αναλυτικότερα σήμερα Πέμπτη, αναμένονται συννεφιές που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Όσον αφορά τους ανέμους θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι με τάση ενίσχυσης ενώ η θερμοκρασία στο Βόλο θα κυμανθεί από 14 έως 21 Βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός στη Μαγνησία θα «αγριέψει» από το απόγευμα προς το βράδυ. Συγκεκριμένα αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας με μέγιστη τιμή τους 17 Βαθμούς Κελσίου.
Το ίδιο σκηνικό του καιρού αναμένεται να επικρατήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ για πρώτη φορά ο υδράργυρος θα «κατρακυλήσει» στους 10 Βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα το Σάββατο προβλέπονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι με τάση ενίσχυσης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μαγνησία από 8 έως 19 Βαθμούς Κελσίου και ειδικότερα στο Βόλο από 12 έως 19 Βαθμούς Κελσίου.
Οσον αφορά τη μέγιστες θερμοκρασία στη Μαγνησία θα φθάσει μέχρι τους 21 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τιμή θα «αγγίξει» τους 10 Βαθμούς Κελσίου.
Με αφορμή το δελτίο επιδείνωσης καιρού το Λιμεναρχείο Βόλου συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχύπλοών κτλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, κατά το χρόνο ισχύος των καιρικών φαινομένων.
Ουσιαστικά είναι η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία που θα πλήξει όλη την Ελλάδα με τα φαινόμενα να εξασθενούν το Σαββατοκύριακο ωστόσο περισσότερο θα πληγούν οι ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας.
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger