Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γαλλία: Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να ανέβουν σε νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ

Γαλλία: Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να ανέβουν σε νταλίκες στο λιμάνι του Καλέ

Τα φορτηγά που περίμεναν στο λιμάνι ήταν περισσότερα απ' ό,τι συνήθως και κάποιοι από τους μετανάστες κατάφεραν αναμφίβολα να τρυπώσουν σε ορισμένα από αυτά χωρίς να τους αντιληφθούν οι αστυνομικοί, αναφέρει η ίδια πηγή 

Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν την Δευτέρα να ανέβουν σε νταλίκες που περίμεναν τη σειρά τους στο λιμάνι του Καλέ για να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό τη Βρετανία, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.



Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο περίπου 300 - 400 μετανάστες προσπάθησαν να ανέβουν στις νταλίκες και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Τα φορτηγά που περίμεναν στο λιμάνι ήταν περισσότερα απ' ό,τι συνήθως και κάποιοι από τους μετανάστες κατάφεραν αναμφίβολα να τρυπώσουν σε ορισμένα από αυτά χωρίς να τους αντιληφθούν οι αστυνομικοί, αναφέρει η ίδια πηγή.

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες που κατάγονται κυρίως από το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες κατακλύζουν το Καλέ ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί μια ευκαιρία να περάσουν απέναντι, στη Βρετανία. Οι τοπικές αρχές υπολογίζουν ότι την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.400-1.500 άνθρωποι ζούσαν σε καταυλισμούς γύρω από το λιμάνι.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υπογράμμισε στις 26 Σεπτεμβρίου ότι οι μετανάστες αυτοί προέρχονται κατά κύριο λόγο από εμπόλεμες ζώνες και για αυτό δικαιούνται να τους χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα. Όμως ελάχιστοι από αυτούς θέλουν να καταθέσουν αίτηση για να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία, επικαλούμενοι ως βασικό λόγο ότι μέλη της οικογένειάς τους ζουν στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger