Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτόξευση SLBM RSM-56 Bulava με δέκα πυρηνικές κεφαλές και του Β.Πούτιν με 84% δημοτικότητα!

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε σήμερα σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο η Ρωσία με επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου RSM-56 Bulava από το νέο πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borey, K-551 Vladimir Monomakh.
 
Την ώρα που ο Β.Πούτιν άναβε ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων της νεορωσικής επανάστασης η δημοτικότητά του συναγωνιζόταν σε ύψος πτήσης τον Bulava: Εφτανε στο 84 % την επαύριο των δυτικών κυρώσεων!
Ο Bulava (κωδικός NATO SS-NX-30) κατά τους σχεδιασμούς του ρωσικού επιτελείου θα καταστεί ο ακρογωνιαίος λίθος του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου την επόμενη δεκαετία. Πρόκειται για έναν πυρηνικό πύραυλο ικανό να φέρει οκτώ πυρηνικές κεφαλές, αλλά μέχρι στιγμής έχει ταλαιπωρηθεί από σχεδιαστικά πρόβλήματα καθώς σχεδιάστηκε από ένα γραφείο που ειδικευόταν στους από ξηράς εκτοξευόμενους διηπειρωτικούς πυραύλους και οι μισές από τις δοκιμές του είχαν αποτύχει.
 
Το τριών σταδίων Bulava SLBM φέρει μέχρι και 10 ανεξάρτητες κεφαλές και έχει εμβέλεια 8.000 χλμ.  Η σημερινή εκτόξευση έγινε με προσομοίωση των δέκα πυρηνκών κεφαλών στον κώνο του βλήματος.
Δείτε το χρονολόγιο των δοκιμών πυραύλων Bulava όπως δημοσιεύτηκε από το RIA Novosti:

Την ίδια στιγμή ο Β.Πούτιν ανέλαβε αυτοπροσώπως επικεφαλής της Στρατιωτικο-Βιομηχανικής Επιτροπής, που λειτουργούσε έως σήμερα υπό την κυβέρνηση της χώρας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ραγκόζιν αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής, η οποία θα χειριστεί τεράστια ποσά και θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, που υπήρξε παραδοσιακά πυλώνας ισχύος για την ΕΣΣΔ.
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε κυνήγι εξοπλισμών, αλλά χρειάζεται «επιτάχυνση της παραγωγής όπλων υψηλής ακριβείας», παρατήρησε ο Β.Πούτιν, αναφέροντας το Διάστημα, την Αρκτική και την υποκατάσταση των εισαγόμενων ανταλλακτικών ως τρεις από τις κατευθύνσεις με μεγάλο ενδιαφέρον για τη ρωσική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger