Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σποράδες Εμφαση στο λιμάνι Αλοννήσου


Εμφαση στο λιμάνι Αλοννήσου Η αποκατάσταση του κρηπιδώματος, στο σημείο που έχει υποστεί καθίζηση, αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για τους ιθύνοντες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου. Αμέσος στόχος είναι η δημοπράτηση του έργου, δεδομένου ότι έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 85.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του προβλήματος. «Η καθίζηση του κρηπιδώματος σημειώθηκε στο σημείο πρόσδεσης του πλοίου και κατορθώσαμε να πάρουμε την αναγκαία χρηματοδότηση από
το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, και θα ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία της δημοπράτησης» όπως αναφέρει ο, εκ νέου, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης.

Γνώστης των προβλημάτων του λιμανιού αλλά και των αναγκαίων παρεμβάσεων, ο κ. Καλογιάννης, επισημαίνει ότι «στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας καταβάλλαμε προσπάθειες, προκειμένου να διευθετήσουμε πολλά προβλήματα του λιμανιού, και ο στόχος από δω και στο εξής, είναι να υπάρχει πλήρης συντήρηση και αποκατάσταση σε οτιδήποτε παλιό και διαλυμένο υπάρχει στο λιμάνι».
Μεταξύ των προτεραιοτήτων του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Αλοννήσου, είναι η τοποθέτηση πίλαρς στον ανατολικό τομέα του λιμανιού, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών, μέσω της παροχής ρεύματος και νερού.
Το υπάρχον ταμειακό υπόλοιπο επιτρέπει στους ιθύνοντες του λιμενικού ταμείου του νησιού να υλοποιήσουν τους στόχους τους, ενώ όπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο κ. Καλογιάννης «θα τοποθετηθούν πίλαρς στο μισό λιμάνι σε πρώτη φάση, θα αποκαταστήσουμε όλο τον φωτισμό και τους πυλώνες. Ηδη συντηρήσαμε μεγάλο τμήμα του φωτισμού με την βοήθεια του καλαθοφόρου μηχανήματος του Δήμου και θα συνεχίσουμε το έργο μας».
Στο μεταξύ, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία εναλλακτικής προβλήτας στη θέση Σπαρτίνες, προκειμένου να αποφορτιστεί το ήδη υπάρχον λιμάνι και να αναδεχθεί μακροπρόθεσμα ο σημερινός οικισμός του Πατητηρίου, ως ιστορικό εμπορικό κέντρο του νησιού, αλλά και ως τουριστικό αγκυροβόλιο.
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία ενός ευρύχωρου λιμανιού, το οποίο θα είναι σε θέση να «φιλοξενεί» δύο μεγάλα πλοία ταυτόχρονα και παράλληλα η δημιουργία ενός μικρού καταφυγίου σκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger