Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΓΗ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Η. ΔΙΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μ. Χρυσοβελώνη: Προσχηματικές οι πρώτες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Χθες η συνάδελφος στο περιφερειακό συμβούλιο και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη κατέθεσε διάφορες προτάσεις για ψηφίσματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Βασική θέση την οποία διατύπωσα ανοιχτά χθες, όπως ακριβώς έκανα και πριν τις εκλογές, είναι πως η Περιφέρεια δεν μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο κυκλοφορίας χαρτιών. Η Περιφέρεια οφείλει, όπως έχω επισημάνει πολλές φορές και στον Κώστα Αγοραστό, να είναι εφαλτήριο θετικής δράσης. Όχι αφορμή για να εκφράζουμε την αντίθεση μας σε χιλιοειπωμένα ζητήματα, απλώς και μόνο για να νομίζουν οι πολίτες ότι κάνουμε κάτι. Επομένως η ανακύκλωση ψηφισμάτων δεν συνιστά θετική δράση.

Μιλώ για ανακύκλωση όχι τυχαία. Για παράδειγμα η πρόταση Διώτη για ψήφισμα σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έρχεται να επαναλάβει ήδη διακηρυγμένες θέσεις της ίδιας της ΕΝΠΕ που έχουν εκφραστεί πολλές φορές και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Παραπέμπω την κ. Διώτη στις ανακοινώσεις της ΕΝΠΕ στις 25 Ιουνίου, 4 Ιουλίου, 21 Ιουλίου κ.ο.κ.
Ιδιαίτερα όμως το ψήφισμα της για το διόδια μου θυμίζει έντονα την τακτική Αγοραστού «οποίος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει». Εδώ είμαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω στην κ. Διώτη πως το ζήτημα των διοδίων λύνεται μόνο με νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή και σίγουρα όχι με ανακύκλωση χαρτιών…
Επειδή και η ίδια είναι βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να της απευθύνω για ακόμα μια φορά πρόσκληση να συνυπογράψει σχετική τροπολογία που κατέθεσα στη Βουλή. Θυμίζω πως τον Αύγουστο απέστειλα σε όλους τους βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας ρεαλιστικό σχέδιο κατάργησης των άδικων διοδίων στη ΠΑΘΕ.
Θέλω να ενημερώσω τους Θεσσαλούς πως κανένα άλλο κόμμα, πέραν των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν στήριξε μέσα στη Βουλή την τροπολογία αυτή, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ…
Γι’αυτό σήμερα τα περί ψηφισμάτων εκ μέρους της κ. Διώτη ακούγονται, σε μένα τουλάχιστον, μονάχα ως προσχηματικά λόγια. Δεν είναι πολιτικές πράξεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger