Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο

Εκδηλώσεις μνήμης στη ΣκιάθοΤιμάται η επέτειος ύψωσης της πρώτης Ελληνικής σημαίας και βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης»
Εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στη Σκιάθο για την 207η επέτειο από την κατασκευή και ύψωση της πρώτης Ελληνικής σημαίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου το Σεπτέμβριο του 1807 και την 71η επέτειο από τη βύθιση του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, που έχει καταρτιστεί από το Δήμο Σκιάθου, σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 19.00 θα ψαλεί δοξολογία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου. Στις 19.30 ακολουθεί η εκφώνηση του ιστορικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Λυκείου Σκιάθου κ. Κωνσταντίνο Μπαράκο. Στις 20.00 θα γίνει αναπαράσταση της υψώσεως της πρώτης Ελληνικής σημαίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου και στις 20.30 θα παρατεθεί δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.
Αύριο Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Διοικητή Διοίκησης Υποβρυχίων, πλοίαρχο Βασίλη Κάτσικα Π.Ν. Στις 11.00 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του υποβρυχίου «Κατσώνης». Η επετειακή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παράθεση επίσημου γεύματος στις 13.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger