Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τέσσερα, άνετα και όμορφα...

Με τους Αραβίδη, Ανάκογλου και Μπαρμπόσα  να ξεχωρίζουν το πρώτο ημίχρονο και τον Ντακόλ να μπαίνει ορεξάτος στο δεύτερο, η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Ολυμπιακό Στάδιο με 5.000 πιστούς να τραγουδούν στην βροχή πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης. 
Ο Απόλλωνας θέλησε να μπει δυνατά από το ξεκίνημα, μόλις στο 2’ προσπάθησε να απειλήσει όμως η άμυνα της ΑΕΚ τον έκοψε. Λίγο αργότερα η Ένωση μετά από κόρνερ είχε την πρώτη της ευκαιρία καθώς μετά από μπέρδεμα στην μικρή περιοχή του έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Το λάθος αυτό διόρθωσε λίγο αργότερα ο Χρήστος Αραβίδης ο οποίος βρέθηκε στη σωστή θέση πολύ κοντά στο τέρμα και μετά από εξαιρετική σέντρα του Μπαρμπόσα έκανε το 1-0 μόλις στο 4’. Τρία λεπτά αργότερα το ίδιο δίδυμο πήγε να κάνει τη ζημιά στον Απόλλωνα, ωστόσο το σουτ του Αραβίδη απέκρουσε ο Βρονταράς.
Η ΑΕΚ συνέχισε να «πυροβολεί» με τον Αραβίδη να είναι αυτή τη φορά ο δημιουργός του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, στο 10’, με τον Μάρκο Ντούνη να τελειώνει τη φάση βρίσκοντας δίχτυα.
Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, ο Μπαρμπόσα ξεσήκωσε τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ σχεδόν από το κόρνερ το οποίο όμως χτύπησε στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα η αναμέτρηση δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο με την Ένωση να κατεβάζει ρυθμούς και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί χωρίς να τα καταφέρνει.
Αλλαγή ενδεκάδας με μάγο Ντακόλ
Όπως τελείωσε έτσι και ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη φάση και τον Δέλλα να έχει κάνει ήδη δύο αλλαγές, μία με τον Πλατέλλα στη θέση του Φαγέ και μία με τον Καραγκιολίδη στην θέση του Βούρα κάτω από τα δοκάρια.
Στο 58’ ο Απόλλωνας προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος από την αριστερή πλευρά, όμως ο Σαρρής και στη συνέχεια ο Καραγκιολίδης ήταν εκεί για να κρατήσουν ανέπαφη την εστία της ΑΕΚ.
Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ ο Τραϊανός Δέλλας είχε αλλάξει ολόκληρη την βασική ενδεκάδα και το σύστημα επέστρεψε σε 4-2-3-1, από 4-3-3 του πρώτου ημιχρόνου που φάνηκε ότι χρειάαζεται δουλειά ακόμα, ο Ντακόλ με την είσοδο του άφησε κάγκελο τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα με ένα σουτ βολίδα αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή κάνοντας στο 3-0.
Στο 74΄ήταν η ώρα του Μπρέσεβιτς να... ξεμπουκώσει. Μετά από σέντρα λουκούμι του Ντακόλ, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του , ο Κροάτης μπροστά σε κενή εστία έκανε το αυτονόητο σκοράροντας το τελικό 4-0.
Τελευταία καλή φάση της αναμέτρηση ήταν στο 85΄όταν ο Πλατέλλας με δυνατό σουτ προσπάθησε να τρυπήσει την αριστερή κάτω γωνία του γκολκίπερ του Απόλλωνα αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι αλλαγές της ΑΕΚ: Φαγέ (45΄Πλατέλλας), Βούρας (45’ Καραγκιολίδης), Κολοβέτσιος (61’ Ρόβας), Μπαρμπόσα (61’ Ντακόλ), Κορδέρο (61΄Σβάρνας), Γεωργέας (61’ Μπακάκης), Πεταυτάκης (68’ Γροντής), Αραβίδης (68’ Μπρέσεβιτς), Σαρρής (68’Λαμπρόπουλος), Ανάκογλου (68΄Τζανετόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger