Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σκόπελος: Σμαραγδένιος παράδεισος

Κρυστάλλινα νερά να τα πιεις στο ποτήρι. Παραλίες για όλα τα γούστα, με άμμο, βότσαλο ή πετραδάκι, οργανωμένες ή απόμερες, όπως τις θες. Η ενδοχώρα, κατάφυτη, παραπέμπει σε ορεινά οικοσυστήματα, ενώ οι μικρές αποστάσεις δεν κάνουν κουραστικές τις μετακινήσεις. Οσο για τη Χώρα, δεν χορταίνεις να περπατάς στ' ασβεστωμένα σοκάκια της.

Το πλοίο ερχόμενο από Σκιάθο πιάνει πρώτα στο δεύτερο λιμάνι του νησιού, το Λουτράκι, το θαλασσινό επίνειο του χωριού Γλώσσα. Στη συνέχεια πραγματοποιεί τον γύρο των βόρειων ακτών για να καταλήξει στην πρωτεύουσα της Σκοπέλου, τη Χώρα. Στη διάρκεια αυτού του σύντομου, μα συναρπαστικού περίπλου θα έχετε την ευκαιρία να σχηματίσετε μια πρώτη άποψη για τις ακτές και τη μορφολογία του νησιού.
Ο όρμος του Στάφυλου, πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στο νησί.
Ο όρμος του Στάφυλου, πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στο νησί.
Η φυσιογραφία της Σκοπέλου εντυπωσιακή και πολυποίκιλη, διαμορφώνει μέσα σε 96 μόλις τετραγωνικά χιλιόμετρα γης την ιδιαίτερη προσωπικότητα του νησιού. Το κομμάτι αυτό των Σποράδων καλύπτεται κατά 67% από δάσος. Μάλιστα το 1997 ανακηρύχθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Βιοποικιλότητας ως «πράσινο και γαλάζιο νησί».
  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής» / Ενθετο: «Ταξίδι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger