Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία στον ΙΜΑΝΤΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Μετά τη Χαλυβουργία και την πλειοψηφία των εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, ήρθε και η σειρά για τα αφεντικά της  ΙΜΑΣ Α.Ε. να «πειραματιστούν» με τις νέες ευεργετικές για τους ίδιους, σχέσεις εργασίας που θεμελιώθηκαν ελέω κρίσης. Έχοντας προετοιμάσει το έδαφος με «εθελούσιες εξόδους», ο πολυεθνικός γίγαντας της Continental (της οποίας θυγατρική αποτελεί η ΙΜΑΣ Α.Ε.) αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Σεπτέμβρη, σε εκ περιτροπής εργασία, καταπατώντας την επιχειρησιακή σύμβαση, επιβάλλοντας εργασία 3ων εβδομάδων κάθε μήνα, που πρακτικά αντιστοιχεί σε μείωση 25% των απολαβών των εργαζομένων. Μια ενέργεια, που όταν αναφερόμαστε σε ένα πολυεθνικό κολοσσό που απασχολεί μόνο στην Ευρώπη περίπου 30.000 εργαζόμενους, και έχει στο ενεργητικό του εξαιρετικά κερδοφόρες συμβάσεις, όπως εκείνη για τους ταινιόδρομους των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί βάση της πτώσης των κερδών της εταιρίας, αλλά από την άσβεστη δίψα για αύξηση της κερδοφορίας, μέσω της έντασης της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας.

Στην προσπάθεια μιας ακόμη εταιρίας να κάνει την κρίση «ευκαιρία» εις βάρος των εργαζόμενων, το επιχειρησιακό σωματείο με μαζικότατες γενικές συνελεύσεις αποφάσισε αρχικά τη διενέργεια στάσεων εργασίας και από τη Δευτέρα 08/09 άρχισε απεργία. Μια απεργία που στο γενικό δόγμα του νόμου και της τάξης και της σταθερότητας της κοινωνικής εξαθλίωσης, χτυπήθηκε από τη δεύτερη κιόλας ημέρα, με αγωγή της εταιρίας. Μια εταιρία που επενδύει τόσο στο γενικό πολιτικό κλίμα που τείνει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε εκμεταλλευτικό «παράδεισο» για την εργοδοσία, όσο και στην κατάργηση κάθε έννοιας εργατικής κατάκτησης και εργατικού δικαίου. Επενδύουν βέβαια και στις τάσεις υποταγής που εδώ και χρόνια κυριαρχούν στο εργατικό κίνημα κάτω από την ηγεμονία του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, που  το μετατρέπουν σε «κοινωνικό εταίρο», αφοπλίζοντάς το και οδηγώντας το στο συμβιβασμό και την ήττα.
Γνωρίζουν πως μια νίκη του αγωνιζόμενου λαού, θα σπάσει την εύθραυστη κυριαρχία της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοσίας ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου. Ακριβώς για αυτό ο αγώνας των εργαζόμενων στην ΙΜΑΣ Α.Ε. και των συναδέλφων τους της ΣΥΡΜΑ (επίσης θυγατρική της Continental) που στηρίζουν τις αποφάσεις του σωματείου τους, πρέπει να αγκαλιστεί και να στηριχτεί απ’ ολη την εργαζόμενη πλειοψηφία με κάθε τρόπο. Η απεργία στον ΙΜΑΝΤΑ πρέπει να συνεχιστεί να νικήσει και να γενικευτεί και σε αυτό το πεδίο έχουν ευθύνη όλες οι δυνάμεις του κινήματος. Για να νικήσουν οι τάσεις χειραφέτησης και ταξικής ανασυγκρότησης μέσα στο εργατικό κίνημα. Ένα εργατικό κίνημα που δεν έχει να κερδίσει τίποτα μέσα από μια θεσμική ακίνδυνη πάλη, αλλά μπορεί να χτίσει έναν ολόκληρο νέο κόσμο ανακαλύπτοντας ξανά τα μονοπάτια της αντιθεσμικής του συγκρότησης.

Όλοι στα δικαστήρια την Πέμπτη 11/09 στις 13:00 που συνεχίζεται η εκδίκαση της αγωγής της εταιρίας εναντίον του σωματείου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
10/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger