Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Παγωμένο ντεμπούτο για Ρανιέρι

Με τον Ιταλό για πρώτη φορά στον πάγκο της η Εθνική ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία. Χωρίς ρυθμό και ουσία η ομάδα, Από τους καλύτερους ο Μάνταλος στο ντεμπούτο του. "Ελ Σιντ" ο Μήτρογλου


ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016 - 5ος ΟΜΙΛΟΣ - 1η αγωνιστική
ΕΛΛΑΔΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλέιτενμπεργκ (Αγγλία)
Στο άδειο λόγο τιμωρίας Καραϊσκάκη η Εθνική ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι της εποχής Ρανιέρι. Ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας μας από το Οκτώβριο του 2008 όταν είχαμε χάσει από τους Ελβετούς. Χωρίς ρυθμό και πλάνο η ομάδα είχε πολλούς παίκτες σε κακή βραδιά. Σε ρόλο "Ελ Σιντ" για ένα ακόμα ματς ο Μήτρογλου που είναι φανερά εκτός φόρμας, πολλά λάθη από Ταχτσίδη, Χολέμπας, ανύπαρκτος ο Σαλπιγγίδης.
Ντεμπούτο έκανε ο Πέτρος Μάνταλος με τη φανέλα της Εθνικής. Έπαιξε 65' λεπτά και ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός. Αν και ξεκίνησε με άγχος και δεν πήρε μπαλιές γρήγορα ανέβηκε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την Εθνική. Άμεσος, χωρίς περιττές ενέργειες δεν έκανε λάθη και ελευθέρωσε πολλές φορές το παιχνίδι της ομάδας μας. Βγήκε αλλαγή όταν ήταν ο πιο κινητικός παίκτης.
Η ομάδα μας δεν μπήκε καλά στο ματς με τη Ρουμανία να απειλεί πρώτη στο 7' με ένα σουτ του Μαξίμ. Δύο λεπτά μετά ο Χολέμπας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή Τσιπτσίου και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Μαρικά εκτέλεσε σωστά και έκανε το 0-1. Στο 11' οι Ρουμάνοι απείλησαν και πάλι αυτή τη φορά με σουτ του Στάνκου. Η Εθνική ανέβηκε λίγο μετά το 20ο λεπτό και στο 28' κατάφερε να σκοράρει με τον Μήτρογλου ο οποίος όμως ξεκίνησε από προφανή θέση οφσάιντ με τον επόπτη να σηκώνει τη σημαία. Η Ρουμανία στο 37' είχε ακόμα ένα καλό σουτ όταν ο Μαξίμ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Πιτσούρκα άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ο Γκριγκόρε έπιασε την κεφαλιά με την Καρνέζη να μπλοκάρει.
Μόλις στο 53' της επανάληψη η Ρουμανία έμεινε με δέκα καθώς ο Τσιπριάν Μαρικά είδε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω η Εθνική ανέβηκε και στο 62' έκανε την πρώτη της φάση στο ματς όταν ο Μάνταλος έκανε την μπαλιά για τον Σάμαρη. Η μπάλα τελικά έφτασε στον Διαμαντάκο που σούταρε μόλις άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή αλλά αιφνιδιάστηκε και σπατάλησε την ευκαιρία. Στο 65' το σουτ του Σάμαρη δεν βρήκε στόχο ενώ στο 77' η κεφαλιά του Κονέ δεν προβλημάτισε τον Ταταρουσάνου που μπλόκαρε. Η Εθνική άγγιξε το γκολ στο 87' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Λίγο μετά ο Χριστουδουλόπουλος είχε ένα καλό σουτ.
ΕΛΛΑΔΑ (Κ.Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης (65'Κονέ), Μάνταλος (65'Χριστοδουλόπουλος), Ταχτσίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (46'Διαμαντάκος), Μήτρογλου.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Β.Πιτσούρκα): Ταταρουσάνου, Ρατς, Τάμας, Κίρικες, Γκριγκόρε, Χόμπαν (83'Πρεπελίτα), Τσιπτσίου (90'Τόρζε),  Πιντίλι, Μαξίμ (68'Ενάκε), Στάνκου, Μαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger