Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο πάρκο «Τρίτση»


Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, που θα είναι ντυμένη στα επετειακά της και αντανακλά το σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε»!
Το Σάββατο, στις 8.45 μ.μ. θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και νωρίτερα, στις 8.30 μ.μ., θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Η σημερινή μέρα, με αφορμή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από ένα χρόνο, είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και ανάλογο είναι το πρόγραμμα της ημέρας που παρακάτω παρουσιάζουμε αναλυτικά.
Παράλληλα, όμως, ιδιαίτερα σημεία, υλικά και δράσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ, αξίζει να τα αναζητήσουν οι επισκέπτες του τριήμερου της μεγάλης γιορτής.
Αναλυτικά, μη χάσετε στο χώρο του Φεστιβάλ:

  • Και τις τρεις μέρες θα λειτουργεί έκθεση με ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό φωτογραφικό αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, οπερατέρ του ΔΣΕ (1946 - 1949). Πενήντα εξαιρετικές φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση του ΔΣΕ, με τις ανάλογες λεζάντες τους, έχουν επιλεγεί και θα εκτεθούν στο Φεστιβάλ από το αρχείο του Απόστολου Μουσούρη, που η οικογένειά του το δώρησε στο ΚΚΕ. Παράλληλα, θα εκτίθεται υλικό του ΔΣΕ από το αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η έκθεση φωτογραφιών και άλλων υλικών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα είναι ένα από τα σημαντικά σημεία του Φεστιβάλ
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ
    Επίσης, θα υπάρχει έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βασισμένη στην ομότιτλη έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ με τις τρεις μπροσούρες.
  • Στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί μια διαδραστική έκθεση εμπνευσμένη από το σύνθημα του Φεστιβάλ, που θα ταξιδεύει τους μαθητές στην ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ από τα χρόνια της ίδρυσής του μέχρι σήμερα.
  • Στο βιβλιοπωλείο, στα περίπτερα της ΚΝΕ στο χώρο του Φεστιβάλ και στο περίπτερο του «Οδηγητή» θα διατίθεται το CD που ηχογράφησε η ΚΝΕ, με τίτλο «12 τραγούδια, μια ιστορία». Πρόκειται για νέες εκτελέσεις και διασκευές τραγουδιών που συνδέθηκαν με το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην 40χρονη πορεία του.
  • Βίντεο - αφιέρωμα στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ που επιμελήθηκε η ΚΝΕ θα προβάλλεται σήμερα και αύριο από τις 8.00 έως τις 9.00 μ.μ. στην κεντρική εξέδρα, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου το ίδιο βίντεο θα προβληθεί και σε άλλο ειδικό χώρο στο Φεστιβάλ.
  • Στο εργατικό στέκι θα λειτουργούν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό, εργαζομένων που βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα: Των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που διεξάγουν ένα δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους καθώς και του σωματείου εργαζομένων στην «coca cola» Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου και δίνουν τη μάχη ενάντια σε μία σκληρή πολυεθνική επιχείρηση.
  • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα συγκεντρώνονται γραφική ύλη, τετράδια, μολύβια, τσάντες, οτιδήποτε χρειάζονται οι μαθητές. Τα υλικά αυτά θα παραδοθούν σε λαϊκά φροντιστήρια που λειτουργούν Λαϊκές Επιτροπές μαζί με το ΜΑΣ, για τη στήριξη της λειτουργίας τους, των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Παράλληλα, θα διατεθούν ως στήριξη για τα παιδιά της Παλαιστίνης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με τίτλο «Ενα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης».
  • Στο χώρο του «Οδηγητή» θα προβάλλονται έργα δημιουργών που παίρνουν μέρος στο Διαγωνισμό Αφίσας και Φωτογραφίας που έχει προκηρύξει η ΚΝΕ και είναι σε εξέλιξη για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.
  • Το πρωί του Σαββάτου, 20 Σεπτέμβρη, θα γίνει Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ., αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (αφετηρία στις 9.30 π.μ. το Πάρκο «Τρίτση» και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Ιλίου). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 698.7706.814 και στις διευθύνσεις: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr
  • Στη Διεθνούπολη θα συμμετάσχουν με τα περίπτερά τους 24 Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο.
  • Θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ και Κέντρα Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων θα έχουν το δικό τους χώρο στο Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, όπου θα παίζεται καθημερινά και τις τρεις μέρες παράσταση θεάτρου σκιών ενάντια στα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger