Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η 11η Σεπτεμβρίου και η πολιτική "ανατροφής" των τρομοκρατών-τζιχαντιστών από την Ουάσιγκτον

Δεκατρία χρόνια μετά το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης οι Αμερικανοί αισθάνονται πώς αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια τους, αλλά η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ενισχύσει με όπλα αυτούς που προκάλεσαν την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και βρήκαν τραγικό θάνατο 2.983 άνθρωποι. Αφού ξεκίνησαν τις σταυροφορίες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν δήθεν για να πολεμήσουν και να εξουδετερώσουν την Αλ Κάιντα, στη συνέχεια, η πολιτική της Ουάσιγκτον ταυτίστηκε με αυτή των τρομοκρατών. Πολλοί αναρωτιούνται, τυχαίο. Μάλλον όχι; Και επιβεβαιώνεται αυτό τόσο στον πόλεμο της Συρίας όσο και στο Ιράκ.
Επιβεβαιώνεται τώρα ακόμη περισσότερο με τους ισλαμιστές-τζιχαντιστές του ISIL. Οι τρομοκράτες βρίσκονται να πολεμούν, να σφάζουν και να σκορπούν τον όλεθρο σε Συρία, Ιράκ, Λίβανο και άλλες χώρες χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα και μάλιστα όπλα σύμβολα της αμερικανικής βιομηχανίας, όπως τα οχήματα hummer.
Είναι αυτά που τους μοίρασε η Ουάσιγκτον για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, να επιβάλουν τη δική τους πολιτική και να προωθήσουν τα συμφέροντα του στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες. Τώρα οι ισλαμιστές αποτελούν τον τρόμο για τη Δύση. Απειλούν χώρες Ευρωπαϊκές, αλλά και τις ΗΠΑ.
Η Ουάσιγκτον όμως το χαβά της. Θέλει να χρησιμοποιήσει και πάλι ως πρόσχημα την τρομοκρατία των ισλαμιστών για να κάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και στο Ιράκ. Το δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, πώς δεν θα διστάσουν οι ΗΠΑ να πλήξουν στόχους του ISIL ακόμη και στη Συρία.
Το θέμα όμως είναι πώς δεν θα πρόκειται μόνο για στόχους του ISIL, αλλά και του Συριακού Στρατού για να αποδυναμώσει τον Άσαντ και να τον ανατρέψει, αφού δεν θεωρεί η Ουάσιγκτον νόμιμη την κυβέρνηση του. Μάλλον γιατί δεν την έχει επιβάλει αυτή, απλά έχει εκλεγεί από το λαό.
Και ενώ λοιπόν η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς για να καταπολεμήσει το «τέρας» που η ίδια εξέθρεψε το 47% των πολιτών θεωρεί ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλειά τους από ποτέ.
Ίσως για πρώτη φορά μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου οι Αμερικανοί νιώθουν την ανάσα των εξτρεμιστών να καίει. Μετά την αποκάλυψη των μαζικών εκτελέσεων, των βιασμών, των αποκεφαλισμών, των φρικτών βασανιστηρίων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, η επέτειος από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο 13 χρόνια μετά, ξυπνά ακόμα πιο έντονα αισθήματα φόβου για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Τη στιγμή που η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση των τζιχαντιστών που προελαύνουν στο Ιράκ και τη Συρία, για συστηματική γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου και την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναπτύσσει πλάνα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, οι Αμερικανοί πολίτες νιώθουν ανυπεράσπιστοι και μη ασφαλείς. Δηλαδή δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση τους.
Έπειτα από τις φρικιαστικές δολοφονίες των δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ που καταγράφηκαν από κάμερα των εξτρεμιστών ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα στους Δυτικούς, το 47% των Αμερικανών πιστεύει πως οι ΗΠΑ είναι λιγότερο ασφαλείς από πότε.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δικτύου NBC News και της Wall Street Journal, οι πολίτες υποστηρίζουν πως οι ΗΠΑ είναι λιγότερο ασφαλείς από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Μόνο το 26% των Αμερικανών νιώθει πως οι ΗΠΑ είναι πιο ασφαλείς μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα.
Οι Αμερικανοί πλήρωσαν την πολιτική της Ουάσιγκτον πριν από 13 χρόνια, με το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το θέμα είναι πώς την πολιτική των ΗΠΑ την πληρώνουν ανά τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι δολοφονούνται ή καταδικάζονται να ζουν υπό το φόβο της δολοφονίας, να πεθαίνουν της πείνας ή της δίψας.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της αμερικανικής πολιτικής, όπως και πολλοί ακόμη αυτή τη στιγμή στον παγκόσμιο χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger