Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πρεμιέρα με ΗΠΑ η Εθνική στο Παγκόσμιο U17!


Τις ΗΠΑ, το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U17 αντιμετωπίζει αύριο (8/8, 8 μ.μ.) στο Ντουμπάϊ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Εθνική Εφήβων.
Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο ενισχυμένη με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Αντώνη Κόνιαρη, Βασίλη Μουράτο και Γιώργος Παπαγιάννης, οι οποίοι ταξίδεψαν κατ’ ευθείαν από την Τουρκία μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στο Ντουμπάϊ.

«Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων U17 Δημήτρης Παπανικολάου και επισήμανε: «Όπως όλοι γνωρίζουν ήταν μια ιδιαίτερη προετοιμασία και αυτό γιατί πέντε βασικά στελέχη ήταν με την Εθνική Εφήβων, στην οποία είχαμε αποφασίσει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση και άλλα δύο μέλη δεν ενσωματώθηκαν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Αναφέρομαι στους Χαραλαμπόπουλο, Κόνιαρη, Μουράτο και Παπαγιάννη οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην ομάδα πριν από δύο εικοσιτετράωρα, ενώ ο Σκουλίδας ο οποίος επρόκειτο να παίξει έσπασε το χέρι του και έμεινε εκτός. Οσον αφορά στους Διπλαρο και Ντουζίδη έχασαν μέρος της προετοιμασίας. Παρόλα αυτά έχει γίνει καλή δουλειά, το κλίμα είναι καλό και είναι δεδομένο πως όλοι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
«Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσουμε το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης», σχολίασε ο κόουτς της ελληνικής ομάδας για την αυριανή πρεμιέρα. «Η συγκεκριμένη ομάδα κατέκτησε το Παναμερικανικό πρωτάθλημα κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια με μεγάλες διαφορές και έχοντας μέσο όρο 108 πόντους! Επίσης, έχει στο ρόστερ της τον παίκτη που σύμφωνα με τα προγνωστικά είναι το φαβορί για να επιλεγεί στο Νο1 του ντραφτ τον Μαλίκ Νιούμαν. Είναι ομάδα που κυνηγάει το κλέψιμο, τρέχει στον αιφνιδιασμό και είναι πολύ δυνατή στα επιθετικά ριμπάουντ».
«Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε σε όλες αυτές τις κατηγορίες τους αριθμούς της», τόνισε ο Παπανικολάου και παρατήρησε: «Δεν έχουμε άγχος για το αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο αγώνα, όμως, αυτό δεν αλλάζει τον στόχο μας που είναι να είμαστε σε κάθε αναμέτρηση ανταγωνιστικοί».
* Οι Ευθύμης Γλυκόπουλος, Θοδωρής Ψυχίδης, Νίκος Μαραγκίδης και Ανδρέας Χαϊκάλης επέστρεψαν στην Αθήνα.
Το ρόστερ της Εθνικής Εφήβων U17:
Αντώνης Κόνιαρης γκαρντ 1.90μ.
Θανάσης Ντουζίδης φόργουορντ 2.04μ.
Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς γκαρντ 1.85μ.
Δημήτρης Φλιώνης γκαρντ 1.85μ.
Γιάννης Μιχαλούτσος φόργουορντ 1.98μ.
Αντώνης Πεφάνης γκαρντ 1.96μ.
Νίκος Δίπλαρος φόργουορντ 2.00μ.
Παντελής Σκόρδας φόργουορντ 2.00μ.
Νίκος Καμάρας φόργουορντ 2.00μ.
Βασίλης Μουράτος γκαρντ 1.92μ.
Γιώργος Παπαγιάννης σέντερ 2.17μ.
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος φόργουορντ 2.03μ.
Το πρόγραμμα της Α Φάσης:
8/8
Ελλάδα - ΗΠΑ 20.00
9/8
Φιλιπίνες - Ελλάδα 17.45
11/8
Ανγκόλα - Ελλάδα 15.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger