Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

H κλήρωση του 50-50 για τον Ολυμπιακό!

H κλήρωση του 50-50 για τον Ολυμπιακό!
ΜΟΝΑΚΟ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΑΤΟΣ
Με τις 12 από τις 24 ομάδες με τις οποίες μπορεί απόψε να κληρωθεί στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό ο Ολυμπιακός έχει υπάρξει και στο παρελθόν σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ!
Στην κλήρωση του 50-50 ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει κληρωθεί τις προηγούμενες δεκαπέντε φορές με τις μισές από τις οχτώ ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας (δεν έχει βρεθεί ποτέ σε όμιλο με την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν, την Τσέλσι και την Ατλέτικο Μαδρίτης), με τις πέντε από τις οχτώ ομάδες του δεύτερου γκρουπ (δεν έχει βρεθεί σε όμιλο μόνο με τη Βασιλεία, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ζενίτ) και με τις τρεις από τις οχτώ ομάδες του τέταρτου γκρουπ από τις οποίες έχει κληρωθεί στο παρελθόν μόνο με την Αντερλεχτ, τη Ρόμα και τη Μονακό, τις τρεις ομάδες δηλαδή που θα ήθελε να αποφύγει...

Από τις πιθανές αντιπάλους του σήμερα το απόγευμα ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί τις περισσότερες φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης (τέσσερις φορές), Αρσεναλ (τρεις φορές στις πέντε τελευταίες κληρώσεις!) και Πόρτο (τρεις φορές), ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν μετέχει στην εφετινή διοργάνωση καμία από τις ομάδες με τις οποίες έχει βρεθεί δύο φορές στον ίδιο όμιλο και είναι η Γιουνάιτεντ, η Βαλένθια, η Λιόν, η Ρόζενμποργκ και η Λα Κορούνια!
Ως προς τις χώρες προέλευσης ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί ακόμα σε όμιλο με ομάδα από την Ελβετία και τη Ρωσία (Βασιλεία και Ζενίτ στο δεύτερο γκρουπ) και με ομάδα από την Κύπρο (ΑΠΟΕΛ), Σλοβενία (Μάριμπορ), Σουηδία (Μάλμε), Λευκορωσία (ΜΠΑΤΕ) και Βουλγαρία (Λουντογκόρετς) που εκπροσωπούνται στο εφετινό τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας, που δεν ευνοήθηκε τελικά από... κανέναν αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η δεύτερη ομάδα του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας πίσω από τη Λεβερκούζεν και μετέχει με τον 18ο συντελεστή επί των 32 ομάδων της διοργάνωσης, που είναι και ο δεύτερος καλύτερος που είχε ποτέ, μετά τον 17ο στις κληρώσεις του 2012 και του 2009.
Aξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τις ομάδες που μετέχουν στη σημερινή κλήρωση ο Ολυμπιακός με την 16η εφετινή του συμμετοχή είναι έκτος πίσω από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Πόρτο (η εφετινή τους θα είναι η 19η), Μπάγερν (18η) και Αρσεναλ, που θα κάνει τη 17η συνεχόμενη. Με 19 συμμετοχές απουσιάζει η Γιουνάιτεντ και με 17 η Μίλαν!
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η αρχική εντύπωση χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Μεριντιέν του Μονακό, όπου η UEFA δεξιώθηκε τις εθνικές ομοσπονδίες αλλά και τους εκπροσώπους των ομάδων παράλληλα με την παρακολούθηση των πέντε αγώνων για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, και μετά την πρόκριση της Μπιλμπάο ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε... μπει στο δρόμο του Ολυμπιακού. Αυτό πίστευε ακόμα και ο Κριστιάν Καρεμπέ επειδή η Ατλέτικ απέκλεισε ισχυρό αντίπαλο, αλλά τελικά με τον συντελεστή της βρίσκεται τελευταία στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον πρωταθλητή Ελλάδας.
Η ερυθρόλευκη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μαζί του τους Κριστιάν Καρεμπέ και Κώστα Βερνίκο βρίσκεται από χθες στο Μονακό και σήμερα βεβαίως θα εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό στη 16η κλήρωση της ιστορίας του σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο ίδιο τραπέζι Ρωσία-Ουκρανία!
Το ποδόσφαιρο ενώνει και μπορεί Ρωσία και Ουκρανία να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά ως προς τις ποδοσφαιρικές εκκρεμότητες που έχουν υπάρξει προγραμματίζεται συνάντηση των δύο ομοσπονδιών τον Σεπτέμβριο στα γραφεία της UEFA! Είναι κάτι που πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου στην οποία ο Μισέλ Πλατινι στις δώδεκα το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την τρίτη προεδρική του θητεία στη Νιόν, ενώ αναμένεται να βάλει εναντίον του ισχυρού άνδρα της FIFA, Σεπ Μπλάτερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger