Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ DAILY MAIL ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ...

Το ιστιοπλοϊκό «Ίκαρος», με μήκος πενήντα πόδια και καπετάνιο τον έμπειρο James Elliot, διασχίζει την θάλασσα του Αιγαίου και προσφέρει στους Βρετανούς επισκέπτες...
την ευκαιρία να γνωρίσουν τα νησιά των Κυκλάδων. Το βρετανικό τουριστικό γραφείο «Off The Beaten Tack» οργανώνει μοναδικές διακοπές με ιστιοπλοϊκό στα ελληνικά νησιά και η Daily Mail, δεν χάνει την ευκαιρία να υμνήσει την ομορφιά τους μέσα από τις εμπειρίες των ταξιδιωτών του «Ίκαρος».



Με ενθουσιασμό περιγράφουν την στάση τους σε κάθε κυκλαδίτικο νησί και παρόλο που όλοι έχουν ακούσει για την Μύκονο και την Σαντορίνη, δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψή τους στην Νάξο με τις αμέτρητες εκκλησίες, την γραφική Αμοργό και το λιμάνι Κατάπολα, όπου κατέφυγαν την νύχτα, τα φρέσκα ψάρια που αγόρασε ο καπετάνιος από τους ντόπιους ψαράδες στη Σύρο και το αγαπημένο νησί του καπετάνιου, τα Κουφονήσια!


                     Το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στα Κατάπολα της Αμοργού

Στα Κουφονήσια οι Βρετανοί τουρίστες σταματούν για καλό ελληνικό φαγητό στην ταβέρνα του καπετάν Νικόλα, πίνουν ούζο και γίνονται φίλοι με τους ντόπιους, όπως γίνεται άλλωστε και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου με τους τουρίστες του «Ίκαρος».

Πρόκειται για ένα άνετο ιστιοπλοϊκό που διαθέτει πέντε δίκλινες καμπίνες, σαλόνι και κουζίνα, αφού οι τουρίστες παίρνουν το πρωϊνό τους εν πλω, ενώ το μεσημεριανό τους «μαγειρεύεται» συνήθως σε κάποια ερημική κυκλαδίτικη παραλία με φρέσκα ψάρια και γαρίδες.


                                                                      Νάξος 

Οι επισκέπτες σταματούν για κολύμπι σε γνωστές και άγνωστες παραλίες του Αιγαίου και δηλώνουν ότι αισθάνονται σαν τον Οδυσσέα, προσπαθώντας να ζήσουν την περιπέτεια στο ελληνικό αρχιπέλαγος!
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger