Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Σποράδες Τριήμερο φεστιβάλ στη Σκόπελο


Τριήμερο φεστιβάλ στη Σκόπελο Χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα
Χορούς από πολλά μέρη της Ελλάδος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σκοπέλου το επόμενο Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».
Το φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Σκοπέλου, θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα τελειώσει την Κυριακή, συγκεντρώνοντας πολλούς χορευτές και θεατές.
Δεκαεφτά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και τρία χορευτικά συγκροτήματα από τη Σκόπελο θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 600 χορευτές και συνοδούς. Μάλιστα, στα πλαίσια του τριήμερου φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί της Σκοπέλου αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις στις παραλίες του νησιού και ξεναγήσεις σε διάφορα μέρη, όπως τα λαογραφικά μουσεία.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πλέγμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων. Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της εταιρίας, κ. Ντίνα Αγγελέτου, σκοπός του φεστιβάλ είναι να γίνει η Σκόπελος σημείο αναφοράς της παράδοσης και του παραδοσιακού χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger