Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος σε Σκόπελο και Αλόννησο (ΦΩΤΟ)

al4
Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό αναχώρησε από το Λιμάνι του Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Ευβοίας για το Λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου των Βορείων Σποράδων, όπου τον υποδέχθηκαν οι Ιερείς της Νήσου και ευσεβής Λαός.


Το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου, εορτή της ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του συλλειτούργησαν μαζί με τους Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο – εφημέριο Γλώσσας, τον Πρεσβ. Νικόλαο Σκαιθίτη –εφημέριο Έληος Σκοπέλου και Ιερομόναχο Ρηγίνο Νομικό – εφημέριο Λουτρακίου Σκοπέλου, με τη συμμετοχή πολλών χριστιανών της ενορίας αυτής, οι οποίοι διακρίνονται για την ευλάβειά τους και την προσήλωσή τους στη ζωή της Αγίας Εκκλησίας.
Στο κήρυγμά τους προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου, τον οποίον παρουσίασε ως πρότυπο πίστεως για τους χριστιανούς, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τον εφημέριο της Ενορίας π. Αλέξιο που, αν και ήλθε ως απεσταλμένος από την Εύβοια για την εξυπηρέτηση της Ενορίας, δέθηκε με τους κατοίκους της Γλώσσας και ευρύτερα της Σκοπέλου και αγωνίζεται διαρκώς και για την Ενορία του, αλλά και για τα δύο Μοναστήρια, της Ευαγγελιστρίας και του Τιμίου Προδρόμου, στα οποία εκτελεί χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου.
Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στα πρόσωπα των άλλων δύο πατέρων, του π. Νικολάου και του π. Ρηγίνου, τον οποίον μάλιστα προχείρησε και Αρχιμανδρίτη, για τον ζήλο και την αγάπη του στα της Εκκλησίας και την ποιμαντική του φροντίδα προς τους χριστιανούς, οι οποίοι βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ», κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Αλόννησο, όπου και έγιναν δεκτοί από τον Εφημέριο, Οικονόμο π. Αβραάμ Αποστολίδη, τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Λιμενικού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Την Κυριακή 3 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και στο ετήσιο μνημόσυνο της μητέρας του Δημάρχου κ. Πέτρου Βαφίνη, αοιδίμου Αικατερίνης, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου, συλλειτουργούντων του π. Φιλοθέου, του εφημερίου π. Αβραάμ και του Διακ. Νεκταρίου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο πολιός Αρχιμ. Γρηγόριος Τσάμαρης, αφυπηρετήσας Εφημέριος της Ενορίας. Ο Ιερός Ναός από πολύ νωρίς ήταν γεμάτος από πιστούς ενορίτες της Αγίας Παρασκευής, αλλά και από παραθεριστές της Νήσου. 
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς και με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α΄ Κορινθ. 1, 10-17), αναφέρθηκε στο γεγονός της υπέρβασης της ατομικότητος, την οποίαν καλούνται να αγωνίζονται να εφαρμόζουν τα μέλη της Εκκλησίας, υπηρετώντας τη μεταξύ τους ενότητα, χάρη στην πίστη στον Ιησού Χριστό.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αναχώρησαν για το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος και στη συνέχεια, μέσω του λιμανιού της Αρκίτσας, διέπλευσαν στην Αιδηψό και από εκεί στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, για να συναντηθεί με τα στελέχη και τα κορίτσια της Δ΄ Κατασκηνωτικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως.
al1
al2
al3
al5
al6
al7
al8
al9
al10
al11
al12
Romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger