Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Θέμα και στην Ευρώπη το σκάνδαλο διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Άρθρο στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung με κεντρικό πρόσωπο τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται θέμα σε όλη την Ευρώπη. Το ζήτημα παίρνει πλέον διεθνείς διαστάσεις με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung να δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει" και να τονίσει πως «ένα νέο κρούσμα διαφθοράς συγκλονίζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο μεγαλομέτοχος του επί σειρά ετών πρωταθλητή Ολυμπιακού Πειραιώς».

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην καταγγελία του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα περί απειλών που φέρεται να δέχθηκε στο αρτοποιείο που διατηρεί στην Καλαμάτα το 2012 από τον Θεόδωρο Κουρίδη, πρώην νομικό σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με τον Κωνσταντινέα , ο Κουρίδης φέρεται να τον προειδοποίησε τότε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει πάση θυσία το παιχνίδι πρωταθλήματος κατά της Ξάνθης, ένα ματς που θα σφύριζε ο Μεσσήνιος πρώην διαιτητής.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η υπόθεση Κωνσταντινέα προστίθεται σε ένα ποινικό φάκελο «που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα στοιχεία [...] Στο μεταξύ ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αξιολόγησε εκτός από καταθέσεις μαρτύρων περισσότερες από 100 σελίδες νομίμως απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του απειλούνται με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμού, απόπειρας ανθρωποκτονίας, χρήσης εκρηκτικών, απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας σε συσχετισμό με χειραγώγηση αγώνων. Ο Μαρινάκης έχει κληθεί σε ακρόαση αυτή την Τετάρτη από την Εισαγγελία Αθηνών».
Όπως σχολιάζει, κλείνοντας, ο αρθρογράφος, «βέβαιο είναι ότι υπό την αιγίδα του Μαρινάκη οι 'ερυθρόλευκοι' κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα χωρίς διακοπή. Το Σάββατο ξεκινά η νέα σεζόν. Αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός Πειραιώς».

Δείτε εδώ το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger