Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τρεις γλώσσες για τον Παπαδιαμάντη

Τρεις γλώσσες για τον ΠαπαδιαμάντηΕκδήλωση στη Σκιάθο για τα 100 χρόνια από την κοίμησή του
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή στη Σκιάθο από τη δημοτική αρχή του νησιού και από το Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του ιερού ναού της Παναγίας Λιμνιάς στις 8 το βράδυ θα περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων του κοινωνικού μυθιστορήματος του Αλ. Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα» σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει και θα κλείσει με την ψαλμώδηση υμνογραφημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη από τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Θεολόγο, κ. Κωνσταντίνο Κουτούμπα, και το διδάκτωρ Θεολογίας και ιεροψάλτη, κ. Εμμανουήλ Ξυδά. Η μουσικός Ζωή Σαρρή θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση ερμηνεύοντας μελοποιημένους στίχους του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Την ανάγνωση αποσπασμάτων της «Φόνισσας» επιμελείται ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτης, κ. Ντάνιελ Δουζένης, από το Gratz της Αυστρίας.
Αξιοποιώντας την παραμονή του αυτή την εποχή στην Ελλάδα και σε ανταπόδοση της φιλοξενίας που επεφύλαξαν ως Μουσείο Παπαδιαμάντη στο Παπαδιαμαντικό αφιέρωμα που διοργάνωσε η Αυστροελληνική εταιρεία στο GRATZ της Αυστρίας στις 14 Απριλίου 2013, ο ταλαντούχος ηθοποιός και μέλος της εταιρείας κλήθηκε να συμπράξει στο Παπαδιαμαντικό αυτό αφιέρωμα.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης θα απευθύνει χαιρετισμό με συγκίνηση, αφού θα κλείσει τη Δημαρχιακή του θητεία με αυτή την πνευματική εκδήλωση.
Η εκδήλωση έχει σκοπό τη γνωριμία του Παπαδιαμαντικού έργου όχι μόνο με τους Ελληνες αναγνώστες αλλά και με τους ξενόγλωσσους μέσα από την κατανυκτική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger