Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της ΝΔ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της βουλευτού Μαγνησίας κας Ζέττας Μακρή και μελών του γυναικείου αγροτουριστικού συνεταιρισμού Πτελεού «Η ΦΤΕΛΙΑ» στις 12/5/2014  με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ  Θ. Λεονταρίδη, είχε ζητηθεί να ρυθμιστεί το θέμα της φορολόγησης του εισοδήματος των μελών των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και να προωθηθεί η απαιτούμενη τροπολογία, ώστε τα μέλη  των γυναικείων συνεταιρισμών να φορολογούνται ως αγρότισσες και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχε δεσμευθεί για την επανεξέταση του θέματος ,  αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Η συγκεκριμένη τροπολογία υποστηρίχτηκε και από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Γ. Καρασμάνη και ψηφίστηκε την Παρασκευή, 1-8-2014, αφού εντάχθηκε, τελικά,  στο Νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και άλλες διατάξεις».  Η ψήφισή της ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των μελών των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών για τον συνυπολογισμό του εισοδήματος από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τη φορολόγηση του  με βάση και τα υπόλοιπα αγροτικά εισοδήματα , έτσι  ώστε να μην χάνουν την ιδιότητα της αγρότισσας  λόγω της συμμετοχής τους στους συνεταιρισμούς. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, που διευκολύνει το έργο των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών  και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων.
Η κα Μακρή, η οποία είχε υποστηρίξει  και προωθήσει την τροπολογία αυτή στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού και την ενίσχυση της γυναικείας αγροτικής επιχειρηματικότητας. Η βουλευτής Μαγνησίας εξήρε, τέλος, τον ρόλο των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την συμβολή τους στην τόνωση της τοπικής  οικονομίας μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger