Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Παναθηναϊκός – Μίντιλαντ 4-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 της Μίντιλαντ στη Λεωφόρο και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League – Καρέ ο Μάρκους Μπεργκ!
Με τέτοιον... Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός βαδίζει ξανά ασφαλής σε ευρωπαϊκές Λεωφόρους! Ο Σουηδός killer πέτυχε και τα τέσσερα γκολ στο πάρτι που στήθηκε με... καλεσμένη τη Μίντιλαντ, καθώς το 4-1 δεν... επιτρέπει αμφιβολίες ενόψει της ρεβάνς σε επτά βράδια από σήμερα (28/08) στη Δανία! Ο Παναθηναϊκός αν και δέχθηκε αρκετά νωρίς το γκολ, αυτή τη φορά είχε την κατάλληλη
αντίδραση, έπιασε από το... λαιμό τους Δανούς και τους καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο, με τον Μπεργκ να βάζει... το κερασάκι στην τούρτα με το τέταρτο γκολ στο τελευταίο λεπτό του ματς.
Ετσι, η εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπήρχε από το πρώτο λεπτό στη Λεωφόρο, έγινε... ατμόσφαιρα-πάρτι, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζει ξανά ευρωπαϊκή νίκη μετά από σχεδόν δυο χρόνια και να είναι επί της ουσίας από τώρα... στους ομίλους του Europa League. Άλλωστε, η Μίντιλαντ δεν έδειξε ικανή να απειλήσει σε καμία περίπτωση, πόσω μάλλον με τα τέσσερα γκολ στην πλάτη με τα οποία επιστρέφει στην πατρίδα της, έτσι ώστε ώστε να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την επόμενη Πέμπτη για την... τυπική διαδικασία της ρεβάνς.
Μια ρεβάνς στην οποία ο Αναστασίου δεν θα έχει τον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος αποβλήθηκε δέκα λεπτά πριν το τέλος, όμως, με την ομάδα να δείχνει πως βρίσκει τον καλό της εαυτό, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κοιτάζει πλέον το πρωτάθλημα που ξεκινά την Κυριακή αλλά και τα ματς των ομίλων που θα έρθουν... δεδομένα!
Με Ντίνα στα άκρα
Ο Γιάννης Αναστασίου επιφύλασσε μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Μίντιλαντ καθώς είχε στην αρχική ενδεκάδα τον Θανάση Ντίνα, ενώ αναμενόταν ο Ατζαγκούν. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι πήραν τις θέσεις τους όπως είχε φανεί από τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού
Έτσι, οι πράσινοι είχαν κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη και τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες και Τριανταφυλλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ο Λαγός ήταν ανασταλτικός μέσος με τους Πράνιτς και Ζέκα σε όλο εσωτερικών, ενώ οι Ντίνας και Καρέλης, κινήθηκαν πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
paomid
Μούδιασμα και... ξέσπασμα!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά, και τον Παναθηναϊκό να δείχνει περισσότερη διάθεση να πιέσει ψηλά τους Δανούς για να δημιουργήσει προβλήματα στην αργή άμυνά τους. Μόλις στο 6' από μια τέτοια κατάσταση ο Καρέλης έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τους Δανούς στην πρώτη στημένη μπάλα να παίρνουν προβάδισμα από το πουθενά στο 13'. Ο Λαούριντσεν εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Κοτσόλης έκανε κάκιστη έξοδο και έτσι η Μίντιλαντ πήρε προβάδισμα.
Ωστόσο, η αντίδραση τόσο της ομάδας όσο και της κερκίδας ήταν υποδειγματική. Ο κόσμος ενθάρρυνε την ομάδα, παρά το μούδιασμα από το γκολ των Δανών, ενώ στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυνήγησαν... μανιασμένα κάθε φάση. Έτσι, στο 22', ο Καρέλης μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σβιατσένκο, με αποτέλεσμα το πέναλτι και την κίτρινη κάρτα. Ο Μπεργκ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κι έφερε το ματς στα ίσα. Δυο λεπτά αργότερα, ξανά από αριστερά ο Καρέλης έκανε την ατομική ενέργεια και το γύρισμα, με τον Μπεργκ να μπαίνει στη φάση και να κάνει το 2-1 μέσα σε... αποθέωση. Ο Σουηδός, ωστόσο, δεν είχε... ολοκληρώσει το έργο του, αφού στο 45' μετά από σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μίντιλαντ για να... σηκώσει τη Λεωφόρο στο πόδι με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
paomid2
Αριθμητική υπεροχή και... καρέ Μπεργκ!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν έφτιαξε τις κλασικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Οι πράσινοι πίεσαν αρκετά, είχαν φάσεις με Μπεργκ και Καρέλη, ομως, δεν τις αξιοποίησαν. Η ομάδα του Αναστασίου θα μπορούσε να έχει πάει ακόμα καλύτερα, όταν στο 68' ο Σβιατσένκο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άφησε τη Μίντιλαντ με δέκα παίκτες. Ο Αναστασίου από τον πάγκο φρέσκαρε την ομάδα βάζοντας στο ματς αρχικά τον Ατζαγκούν και στη συνέχεια τον Πέτριτς, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ουασίμ Μπούι που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.
Ωστόσο, το αριθμητικό μειονέκτημα εξανεμίστηκε στο 81', όταν ο Τριανταφυλλόπουλος που ήδη είχε κάρτα έκανε ανόητη κίνηση, χτυπώντας αντίπαλο, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και να παίζουν αμφότερες οι ομάδες με δέκα παίκτες. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό, ήταν πως κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που φάνηκε να... στραβώνει και πλέον πάει στη ρεβάνς της Δανίας σε επτά βράδια, με ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει και την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη μετά από δυο χρόνια, αφού η τελευταία του επικράτηση ήταν τον Νοέμβριο του 2012 κόντρα στη Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ, για τους ομίλους του Europa League. Μια φάση, στην οποία αισιοδοξεί και... πρέπει να βρεθεί και τώρα μετά το αποψινό (21/08) αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.
paomid1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger