Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή 1-0

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πείσει με την εμφάνιση του και έχοντας και πάλι τον Μπεργκ να δίνει το καλό παράδειγμα επικράτησε της Παναχαϊκής σε φιλικό με 1-0. Μοναδικό όφελος ότι πήραν χρόνο στα πόδια τους Στιλ, Μπούι και Μπούρμπος. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

pερισσότερο ως αγγαρεία είδαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το φιλικό με την Παναχαϊκή παρά ως ένα σοβαρό τεστ για αυτό και η απόδοση των πράσινων παρότι επικράτησαν με 1-0 δεν έπεισε κανέναν και ο Γιάννης Αναστασίου είχε ως κέρδος την μεμονωμένη απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών του.
Όπως για παράδειγμα του Μπεργκ ο οποίος είτε φιλικό, είτε επίσημο τα έδωσε όλα, πάλεψε και μάλιστα ήταν και αυτός που σκόραρε ενώ από εκεί και πέρα κέρδος ήταν πως αγωνίστηκαν οι Στιλ, Μπούρμπος και Μπούι καθώς και ο Μπαϊράμι μετά από έξι μήνες.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους παίκτες που ξεχώρισαν σίγουρα τα πήγαν καλά οι Χουχούμης, Ρισβάνης και Ντίνας.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό έχοντας στο αρχικό σχήμα αρκετές αλλαγές και θέλοντας πλην των νέων Στιλ, Μπούρμπου και Μπούι να δει και άλλα πράγματα.
Το τριφύλλι παρατάχθηκε με τον Βρετανό γκολκίπερ κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο βρέθηκε ο Μπούρμπος και στο αριστερό ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ρισβάνης, Κουτρουμπής. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Μέντες έχοντας στα δεξιά του τον Δώνη και στα αριστερά του τον Μπούι στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Ντίνας ενώ το δίδυμο της επίθεσης το αποτελούσαν οι Μπέργκ και Καρέλης.
Δυο φάσεις σε όλο το ημίχρονο
Οι πράσινοι δεν μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν απλά μια ανούσια υπεροχή εις βάρος της Παναχαϊκής φτάνοντας άνετα μέχρι την περιοχή της αλλά χωρίς να μπορούν να απειλήσουν. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έβγαιναν ωραία από τα πλάγια με τους Μπούρμπο και κυρίως τον Χουχούμη που ανέβηκε πάρα πολλές φορές αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 22' όταν ο Δώνης έκανε ωραία ενέργεια έδωσε στον Καρέλη και αυτός με την μία στον Μπεργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής. Ο Σουηδός θέλησε να τον κρεμάσει αλλά το σουτ του πέρασε έξω.
Η επόμενη ευκαιρία του τριφυλλιού που δεν έπεισε κανέναν με την απόδοση του στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 39' όταν ο Ντίνας από τα δεξιά έκοψε ωραία την μπάλα στον Μπεργκ και αυτός σούταρε με τον Μπαλασκάκη να διώχνει σε κόρνερ.
Στο ίδιο διάστημα η Παναχαϊκή δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά μόνο μετά από μια στημένη φάση και από μια βαθιά μπαλιά στην οποία ο Στιλ βγήκε και μπλόκαρε πριν υπάρξει κίνδυνος για την εστία του.
Πέντε αλλαγές για τον Παναθηναϊκό
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου προχώρησε σε πέντε αλλαγές και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τους Στιλ, Μπούρμπο στα δεξιά, Χουχούμη αριστερά και τους Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος ως στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Λαγός ο οποίος είχε δεξιά του τον Πράνιτς και αριστερά του τον Μπούι ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Ατζαγκούν και στην επίθεση οι Καρέλης και Μπεργκ.
Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος ανέβασε λίγο την απόδοση του και έπαιξε καλύτερα, αναπτύχθηκε τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα με τον Πράνιτς να βρίσκει χώρους ενώ από ασίστ του Κροάτη ήρθε και το γκολ του Μπεργκ στο 55. Ο Πράνιτς είδε ωραία τον Σουηδό μέσα στην περιοχή αυτός έκανε το κοντρόλ και το σουτ με την μία για να ανοίξει το σκορ.
Στο 72' οι δυο τους συνεργάστηκαν και πάλι αλλά αυτή τη φορά το σουτ του Σουηδού πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κοντοπίδη.
Έπαιξε έξι μήνες μετά
Σε εκείνο το λεπτό έγινε ίσως και το πιο αξιοσημείωτο του αγώνα με την Παναχαϊκή και αυτό ήταν η είσοδος του Εμίρ Μπαϊράμι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σουηδός είχε να παίξει σε αγώνα του τριφυλλιού από την 1/2/14 και την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε για 28 λεπτά. Έκτοτε δεν είχε παίξει ποτέ ξανά ούτε σε επίσημο, ούτε σε φιλικό. Στα 18 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε έπαιξε ως δεξιός εσωτερικός μέσος και φυσικά μόνο και μόνο η παρουσία του ήταν κέρδος για τον ίδιο και το τριφύλλι.
Η τρίτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 82' όταν ο Καρέλης μετά από ωραία ενέργεια έπιασε και ένα σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία του γκολκίπερ της Παναχαϊκής.
Η τελευταία ευκαιρία για το τριφύλλι χάθηκε στο 89' όταν ο Μπεργκ έδωσε στον Καρέλη αυτός βγήκε τετ α τετ πήγε να σκάψει την μπάλα αλλά αυτή έφυγε άουτ.
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να κλείνει καλύτερα τους χώρους.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (65' Μπούρμπος), Κουτρουμπής (46' Τριανταφυλλόπουλος), Ρισβάνης (46' Σίλντενφελντ), Χουχούμης (72' Μπαϊράμι), Μέντες (46' Λαγός), Δώνης (46' Πράνιτς), Μπούι (65' Νάνο), Καρέλης, Ντίνας (46' Ατζαγκούν), Μπεργκ.
Παναχαϊκή: Μπαλασκάκης, Ασίγκμπα, Αλμπί Αλά, Γκατιάγκα, Στεργίδης, Μαρουκάκης, Ντακόστα, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Μπάλου, Τσώνης.
Στο β' μέρος έπαιξαν και οι Κοντοπίδης, Πλέγας, Χαρτσιάς, Ζλατκόφσκι, Αναστασόπουλος, Τσούπρος, Πατηνιώτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger