Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Νίκησε και τον μπουχεσα Μπέο


Το 2010 ο Αχιλλέας Μπέος, πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης, είχε δηλώσει ότι η μόνη Νίκη που γνωρίζει είναι μια κομμώτρια. Τέσσερα χρόνια μετά, είναι σίγουρο ότι γνωρίζει ποια είναι η Νίκη Βόλου.
Είναι η ομάδα που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και κατά την κανονική διάρκεια αλλά και στα πλέι οφ της Football League, ανέβηκε πανηγυρικά ως πρωταθλήτρια στη Σούπερ Λίγκα, ξεπερνώντας το αβαντάζ βαθμών που είχαν η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

Το ότι πλέον ο Αχιλλέας Μπέος γνώρισε τη Νίκη Βόλου φαίνεται και από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που υποχρεώθηκε να της αποστείλει χθες, ως δήμαρχος της πόλης. Μιας πόλης που είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια μεριά ο Ολυμπιακός που εκπροσωπούσε παραδοσιακά την αστική τάξη της πόλης και από την άλλη η Νίκη που ιδρύθηκε στην προσφυγική συνοικία της Νέας Ιωνίας από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Το όνομά της μάλιστα το πήρε από το έμβλημα του Πανιωνίου Σμύρνης. Ειρωνεία!
Ο Αχιλλέας Μπέος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Πανιώνιο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, στη γενέτειρά του τον Βόλο όχι μόνο επέλεξε τον Ολυμπιακό για να ασχοληθεί παραγοντικά αλλά και φρόντισε να απαξιώσει τη Νίκη με δηλώσεις του κατά καιρούς, οι οποίες όμως απαντήθηκαν αυτόματα με την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία. Βέβαια και οι άνθρωποι της ομάδας της Νέας Ιωνίας κατά την πρόσφατη εκλογική μάχη του Αχιλλέα Μπέου για τον Δήμο Βόλου τού επιφύλαξαν ανάλογη αντιμετώπιση, δίνοντας γραμμή εναντίον του.
Η Νίκη Βόλου ύστερα από 48 χρόνια επιστρέφει στα σαλόνια της Α' Εθνικής - και επιστρέφει πανηγυρικά. Μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα ως αουτσάιντερ. Πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ ως αουτσάιντερ αφού η πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Βόρειου Ομίλου Κέρκυρα μπήκε στα πλέι οφ με 6 βαθμούς, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Νότιου Ομίλου, ενώ η Νίκη μπήκε με μόνο δύο βαθμούς. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να ξεπεράσει το μειονέκτημα των βαθμών και με την εντυπωσιακή νίκη επί του Ηρακλή με 4-0 την τελευταία αγωνιστική πανηγύρισε την επιστροφή της στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.
Πρωτεργάτης της επιτυχίας αυτής ήταν ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος πέρυσι οδήγησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Σούπερ Λίγκα και φέτος έκανε την ίδια διαδρομή με τη Νίκη. Το αν θα παραμείνει στην ομάδα της Νέας Ιωνίας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, όπως φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει η παραμονή στην ομάδα του πρώτου σκόρερ της, του Ισπανού Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος πέτυχε είκοσι γκολ φέτος και κατάφερε να πανηγυρίσει με τη Νίκη αυτό που δεν κατάφερε με την άλλη ομάδα του Βόλου, τον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου φορούσε πριν μετακομίσει στη Νέα Ιωνία.
Φέτος το ρόστερ της Νίκης Βόλου δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εντυπωσιακό, ήταν όμως αποδοτικό και αποστόμωσε στους αγωνιστικούς χώρους αυτούς που το αμφισβητούσαν, όπως ο Αχιλλέας Μπέος που είχε δηλώσει: «Η Νίκη Βόλου ανέβηκε με τον Μπιτσάκο, τον Μπακάλη, τον μανάβη και τον Κορέτα». Μάλιστα ο Πάρης Μπακάλης απάντησε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. «Η καλύτερη διαφήμιση είναι η δυσφήμηση. Σε ευχαριστώ δήμαρχε Βόλου!!!» έγραψε.
ΤΑ ΝΕΑ (Αντώνης Ρεπανάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger