Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

                                                    
Κύριε Υπουργέ,
    Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται μετ΄ επιτάσεως ότι το Υπουργείο σας προσανατολίζεται στην υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου και του Λιμενικού Σταθμού Γλώσσας. Αν προχωρήσετε στην υποβάθμιση, αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για το νησί και τις όποιες προοπτικές του. Ταυτόχρονα, θα επηρεαστεί άμεσα και ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου, αφού θα αναγκάζεται να αναφέρεται σε Λιμεναρχείο που βρίσκεται αρκετά μακριά από τη Σκόπελο, με αποτέλεσμα τον πλημμελή έλεγχο του θαλάσσιου πάρκου της. Επιπλέον, όπως γνωρίζετε, η λιμενική παρουσία στη Σκόπελο αφορά σε τρία λιμάνια (Σκόπελος, Αγνώντας, Γλώσσα) και τυχόν υποβάθμιση θα δυσχεράνει σε σημαντικό βαθμό την εποπτεία και θα επηρεάσει αρνητικά την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αλλά και των προσεγγίσεων των τουριστικών σκαφών και των υδροπλάνων που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο νησί.

    Τέλος, κύριε Υπουργέ, με την υποβάθμιση της λιμενικής παρουσίας στο νησί καταλύεται κάθε έννοια ισόρροπης ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας. Η Σκόπελος και η Αλόννησος, όπως γνωρίζετε, δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, επομένως βασίζουν την τουριστική τους ανάπτυξη αποκλειστικά στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και τις προσεγγίσεις των τουριστικών σκαφών. Μια υποβάθμιση της λιμενικής παρουσίας θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην προοπτική ανάπτυξης των νησιών.
Κύριε Υπουργέ,
    Η λιμενική παρουσία στο νησί της Σκοπέλου είναι συνυφασμένη, εκτός των άλλων, και με την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Η συμμετοχή της στο Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τη διαφύλαξη του μοναδικού μας δάσους είναι εξαιρετικά ουσιαστική, αφού οι περιπολίες της και η εμπλοκή της στην κατάσβεση, αν χρειαστεί, αποτελούν πολύτιμο βοήθημα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλώ να μην προχωρήσει το Υπουργείο σας στην επώδυνη αυτή απόφαση.          
                                        Με εκτίμηση,
                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                     ΤΟΥ ΔΗΜ. ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 
                                     

                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger