Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ «ΣΚΟΥΠΙΣΕ» ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

Σαπίζει η παραγωγή ελλείψει χεριών!

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε», του Νίκου Γουργιώτη)
Σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης εργατικών χεριών έχει προκύψει στην περιοχή της Αγιάς, ακριβώς πάνω στη συγκομιδή των κερασιών και στο αραίωμα των μήλων.
Οι αγρότες βλέπουν την παραγωγή τους να ωριμάζει στα δένδρα και, κυριολεκτικά, βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο αγωνιώντας για το πως θα καταφέρουν να τη μαζέψουν πριν σαπίσει πάνω σ’ αυτά, αφού οι νόμιμοι αλλοδαποί εργάτες δεν είναι τόσοι ώστε να επαρκούν στη μεγάλη ζήτηση αυτής της περιόδου. Παράνομοι κυκλοφορούν πάρα πολλοί, αλλά κανείς, πλέον, δεν ρισκάρει να τους πάρει στη δουλειά, γιατί τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση σύλληψης είναι υπέρογκα, πέραν ασφαλώς και της ταλαιπωρίας και του διασυρμού που ο παραγωγός θα υποστεί με τη διαδικασία της προσαγωγής στον εισαγγελέα.

Όλοι τους αναζητούν μια άμεση λύση στο πρόβλημα και απευθύνονται προς την Πολιτεία γι’ αυτό. Το θέμα είναι κορυφαίο αυτή τη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης, η οποία στηρίζει με τον παραγωγικό της πλούτο το εθνικό εισόδημα, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι καλλιέργειές της είναι μακράν οι καλύτερες, οι πιο σύγχρονες της χώρας, και η παραγωγή εξ αυτών αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής εγχώριας.
Απευθυνθήκαμε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Σιμούλη Θωμά, παραγωγό και έναν εκ των ιδρυτών του τοπικού Συνεταιρισμού «Κίσσαβος», για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα τους κόπους όλης της χρονιάς.
«Αιτία της είναι» μας είπε «η ξαφνική και χωρίς καμία προειδοποίηση επιχείρηση σκούπα των αστυνομικών αρχών σε ανυποψίαστους αγρότες, με συνέπεια την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους και την επιβολή πολύ υψηλών προστίμων περί μαύρης εργασίας. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει προηγούμενο και, πραγματικά, όλοι μας έχουμε αιφνιδιαστεί και τρομοκρατηθεί. Κανείς δεν θέλει να είναι παράνομος και είμαστε εμείς οι πρώτοι που ζητούμε από την Πολιτεία να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά της. Τα πρόστιμα, όμως, που επιβάλλονται είναι εξοντωτικά, 10.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο, και σε συνδυασμό με το νέο καθεστώς φορολογίας οδηγούνται όλοι οι παραγωγοί στην καταστροφή».
«Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε μια επαγγελματική κατηγορία από την οποία ολόκληρη η χώρα περιμένει να ανακάμψει, αν θέλουμε να μην ερημώσουν τα χωριά μας» συνέχισε «πρέπει το κράτος να δει άμεσα το πρόβλημα και να παράσχει λύση, γιατί πρόβλημα χωρίς λύση δεν υπάρχει. Πρέπει άμεσα να προκύψει μια νόμιμη διαδικασία, ώστε όλοι αυτοί, οι κυρίως Αλβανοί, που έρχονται στην Αγιά με τουριστική άδεια, να μπορούν να δουλέψουν νόμιμα. Κάνουμε έκκληση προς όλους τους υπευθύνους να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα. Τα προϊόντα μας δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο στα δένδρα. Η καταστροφή θα είναι μεγάλη και για μας και για την τοπική οικονομία και για την οικονομία της χώρας μας. Ήδη η ζήτηση από Ρωσία και άλλες χώρες είναι μεγάλη και θα είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτούμε».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Pretty section of content. I just stumbled upon your web site
and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your
blog posts. Any way I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access
consistently fast.

Here is my homepage :: jl audio slash 300\/4v2

Powered By Blogger