Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Παρέμβαση του τέως Δημάρχου Βόλου, Mιχάλη Κουντούρη:



Ο κ.Μπέος, εκμεταλλευμένος προφανώς την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια κατά του απερχόμενου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, αλλά και τις παλινωδίες της τοπικής Ν.Δ. στη συγκρότηση και στήριξη του δημοτικού σχήματος του κ.Μιχάλη Μπιτσικού, παρουσίασε στην τελευταία αναμέτρηση μια ασύμμετρη εκλογική διόγκωση και απειλεί πλέον σοβαρά την άλωση του Δήμου μας. Άγνωστος μέχρι πρότινος στην κοινωνία της πόλης μας, με σκόπιμη απόκρυψη του πολιτικού στίγματος και μ’ένα ασαφές επαγγελματικό και κοινωνικό παρελθόν προβάλει ως σωτήρας της πόλης. Στηριζόμενος σ’ένα στενό κύκλο φανατικών οπαδών του στον οποίο ενσωματώθηκε και ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής, ζητάει επιτακτικά και άμεσα τα κλειδιά της πόλης μας.
Χωρίς όμως όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ιδέες, χωρίς προτάσεις. Το μόνο του όπλο μια ασυνάρτητη συνθηματολογία, απόρροια της λεκτικής και διανοητικής πενίας του. Ο κ.Μπέος ξεκίνησε τη δημοτική του σταδιοδρομία με το όραμα ενός Βόλου-Μονακό, με μαρίνες, καζίνα κ.τ.λ., φαντασιωνόμενος τον εαυτό του προφανώς ως απόγονος του Πριγκιπάτου του Ρενιέ.
Αργότερα προσαρμόστηκε σε ποιο γνωστά και κοινότυπα μοτίβα, υποδυόμενος τον νέο, τον καινούργιο, τον άφθαρτο. Η μόνη όμως καινούργια ιδέα του είναι η περισυλλογή των σκυλιών και των σκουπιδιών από τους δρόμους του Βόλου. Ένας άνθρωπος που δε δοκιμάστηκε ποτέ στον κοινωνικό, στον παραγωγικό ή πολιτικό στίβο της πόλης είναι προφανώς άφθαρτος, αλλά και άφαντος από τα δρώμενά της, εκτός από την σύντομη παρουσία του ως επικεφαλής του Ολυμπιακού Βόλου με τη γνωστή κατάληξη.

Ο κ.Μπέος φιλοδοξεί να ηγεμονεύσει σε μια πόλη, αγνοώντας και περιφρονώντας το βαρύ ιστορικό παρελθόν της, τη φυσιογνωμία της και τις κατακτήσεις της. Αγνοώντας και περιφρονώντας τον πολιτισμό και τις υποδομές του, την αστική και παραγωγική συγκρότησή της, τους κοινωνικούς αγώνες και τις κατακτήσεις της, τις επιστημονικές της επιδόσεις και το Πανεπιστήμιο της, όπως αυτό είναι ενταγμένο και λειτουργεί στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Είναι προφανές ότι ο κ.Μπέος είναι ασύμβατος με τη φυσιογνωμία της πόλης με το ύφος και το ήθος της. Αυτός που αποκλείστηκε από τα γήπεδα της χώρας μας δεν μπορεί να μετατρέψει το Βόλο σε γήπεδο για να κάνει τα δικά του παιχνίδια. Δεν θα του το επιτρέψουν οι πολίτες του Βόλου. Αλλά και οι φορείς του Βόλου, και οι δημοτικές παρατάξεις , και οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν λάθη και σημειώθηκαν παραλείψεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τον κ.Μπέο να εκμεταλλευτεί τις υποδομές της πόλης και να διαλύσει τον κοινωνικό της ιστό. Όλοι μαζί θα διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις , όπως το επιβάλουν οι δημοκρατικοί κανόνες και η πολιτική παιδεία μας. Δεν μπορεί ο Βόλος από πρωτοπορία στο θεσσαλικό χώρο να μείνει ουραγός στην εξέλιξη με τον κ.Μπέο στο τιμόνι του δήμου.
Ας επιδείξουμε λοιπόν πολιτική γενναιοδωρία. Τούτη τη στιγμή δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε μια εκλογή ενός αριστερού Δημάρχου και σε μια ολέθρια συμπόρευση με τον κ.Μπέο και το σινάφι του. Στον Μαργαρίτη Πατσιαντά έλαχε ο κλήρος να υπηρετήσει την πόλη σ’αυτή την κρίσιμή καμπή της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται στη πόλη μας αριστερός Δήμαρχός με μεγάλη μάλιστα αποδοχή. Ας μην αφεθούμε λοιπόν, για διάφορους ο καθένας μας λόγους σε μια κάκιστη επιλογή για την οποία θα αισθανόμαστε ενοχές για πολλά χρόνια.
Ο κ.Μπέος σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ταχυδρόμο» του Βόλου κατέληγε με μια εξομολόγησή του. Είπε: «Αυτός ο Βόλος δεν μας αξίζει». Πράγματι, ο Βόλος δεν του αξίζει. Ο κ.Μπέος δεν είναι επάξιος αυτής της πόλης.
Μιχάλης Κουντούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger