Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Mε ισχυρή παρουσία συνδικαλιστών και δημοσιογράφων το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ποιοί θα είναι υποψήφιοι στις Περιφέρειες και τους Δήμους

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το μεσημέρι της Δευτέρας στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mε ισχυρή παρουσία συνδικαλιστών και δημοσιογράφων το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
.

Στελέχη του κόμματος υπογράμμισαν ότι οι εκλογές διεξάγονται «με την κυβέρνηση να καταρρέει από τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και των νέων». Σημείωσαν δε ότι «αυτές οι εκλογές έχουν τεράστια σημασία τόσο λόγω της ολοένα κλιμακούμενης επίθεσης της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών συμφερόντων με παράδειγμα το πρόσφατο, τρομακτικό πολυνομοσχέδιο, όσο και της περιρρέουσας βαθύτατης πολιτικής αστάθειας».

Στο ευρωψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος του «Εθνους» Γιώργος Δελαστίκ και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Τα πρώτα ονόματα του Ευρωψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι:

Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ
Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια της ΕΡΤ
Σύλβια Κοιλάκου, μηχανικός, μέλος ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Γιώτα Σταθά, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ
Σπύρος Δρίτσας, πρόεδρος συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών στον "Ευαγγελισμό"
Χρήστος Αργύρης, γιατρός και μέλος διοίκησης ΟΕΝΓΕ
Σπύρος Κοντομάρης, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Κώστας Παπαδάκης, μαχόμενος δικηγόρος μέλος της ΚΕΔΔΕ και αγωνιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα
Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος του ΕΚΚΕ
Γιάννης Φελέκης, στέλεχος της ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πάνος Γκαργκάνας, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης
Αντώνης Δραγανίγος,ηλεκτρολόγος μηχανικός, τ.μέλος ΔΣ ΣΕΜΟΔ, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παναγιώτης Μαυροειδής, μεταλλειολόγος - μεταλλουργός μηχανικός ΕΜΠ
Δημήτρης Μπλάνας, μηχανικός μεταλλείων
Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος - συνδικαλιστής στον ΔΣΑ
Γεροτζιάφας Γρηγόρης, αναπληρωτής καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο "Pierre et MarieCurie (Paris6)"
Γιώργος Δελαστίκ, δημοσιογράφος
Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος
Αθηνά Moss, δημοσιογράφος-σκιτσογράφος

Οι υποψήφιοι στις Περιφέρειες και τους Δήμους

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους περιφερειάρχες, αυτοί θα είναι οι: Δέσποινα Κουτσούμπα (Αττική), Παναγιώτης Κάτσαρης (Πελοπόννησος), Δημήτρης Δεσύλλας (Δυτική Ελλάδα), Γιώργος Μποτσίδης (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Θανάσης Αγαπητός (Κεντρική Μακεδονία), Στέφανος Πράσσος (Δυτική Μακεδονία), Νίκος Ζήκος (Ήπειρος), Στάθης Ντούρος (Θεσσαλία), Ευανθία Γαϊτανίδου (Ιόνια νησιά), Βασίλης Ζούμπος (Στερεά Ελλάδα), Ανδρέας Μπάλλας (Βόρειο Αιγαίο) και Γιάννης Κυριακάκης (Κρήτη).

Για τον Δήμο Αθηναίων, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο ήδη δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Κούτρας, και στον Δήμο Πειραιά, ο Θανάσης Διαβολάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στελέχη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τόνισαν ότι στις επερχόμενες εκλογές θα κριθεί «αν θα συνεχιστεί ο καταστροφικός ευρωπαϊκός δρόμος των μνημονίων, της επίθεσης του κεφαλαίου, της φτώχειας και της ανεργίας, της επιτήρησης, της κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας που ακολουθούν οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ο συμβιβασμός και η υποταγή σε αυτόν τον δρόμο που ακολουθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση ή θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για έναν πραγματικά άλλο αντικαπιταλιστικό δρόμο στην ελληνική κοινωνία σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, έξω από τη φυλακή των μνημονίων και του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι».

Τα στελέχη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σημείωσαν ότι «οι καθεστωτικές δυνάμεις, πρώτα απ' όλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την Κεντροαριστερά (τους οποίους χαρακτηρίζουν τοξικομανείς της εξουσίας) θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο» και τόνισαν την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης.

Εξάλλου, επισήμαναν ότι «τα «Ποτάμια», οι «Ελιές» και όλες οι άλλες μεταμορφώσεις της κυρίαρχης πολιτικής θα προσπαθήσουν να ξαναγυρίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, από άλλα μονοπάτια στην κοίτη της κυρίαρχης πολιτικής».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, τα στελέχη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επισήμαναν ότι «η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι φονιάδες του Φύσσα και του Λουκμάν, θα προσπαθήσει να νομιμοποιηθεί» και τόνισαν ότι «το λαϊκό κίνημα πρέπει να την τσακίσει».

Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, ο Παναγιώτης Σωτήρης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τη στρατηγική του και προτείνει κυβερνητική λύση μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ με επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου (πολίτικη, που σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα οδηγήσει σε νέους κύκλους λιτότητας και αντιλαϊκών μέτρων), ενώ το ΚΚΕ επενδύει στην ηττοπάθεια και συντηρεί με τις καθεστωτικές δυνάμεις το «δεν γίνεται τίποτα στην παρούσα φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger