Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Kατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Kατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Σύμφωνα με το άρθρο 81 για την κατασκευή των εγκαταστάσεων παραχωρούνται περίπου έξι στρέμματα του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας - Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της «Αγίας Σοφίας»

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ καθώς κατατέθηκε σήμερα (9/5) στη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, στο άρθρο 81, περιλαμβάνονται και διατάξεις για τον σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής όπου χωροθετείται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με αυτές για την κατασκευή των εγκαταστάσεων παραχωρούνται περίπου έξι στρέμματα του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.


Στην συγκεκριμένη περιοχή καθορίζονται συγκεκριμένοι όροι δόμησης:
Α) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 27 μέτρα.
Β) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος στεγάστρων: 30 μέτρα
Γ) Ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης στεγάστρων: 40 μέτρα.


Δ) Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 1,2
Ε) Ανώτατο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης: 60%
Στις χρήσεις, εκτός από τις αθλητικές και τις συνοδευτικές τους (όπως χώροι μέσων μαζικής ενημέρωσης, χώροι αναψυχής και εστίασης αθλητών, γυμναστήριο, spa, χαμάμ κλπ.), περιλαμβάνονται συμπληρωματικές λειτουργίες όπως μουσεία, χώροι αναψυχής, εμπορικά καταστήματα εκθεσιακοί χώροι, εστιατόρια.

Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης θα είναι 180, ωστόσο μπορεί να δημιουργηθούν άλλες 200 σε ιδιόκτητο ακίνητο, το οποίο δεν πρέπει να απέχει από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις πλέον του ενός χιλιομέτρου.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, πιθανότατα μετά το άνοιγμα της Βουλής, που θα κλείσει για τις Ευρωεκλογές μέχρι και τις 25 Μαΐου,  θα εκδοθεί και η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του γηπέδου της «Ένωσης».

Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη ως προς την κατεύθυνση της ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς».


Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής :

«Κατατέθηκε, σήμερα, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας - Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στόχος είναι με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τα δύο αυτά ρυθμιστικά σχέδια αποτελούν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη την βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας η οικονομική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν αναπόσπαστες, ισότιμες και αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στο χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και λειτουργήσουν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger