Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ Αθηνά –Μαρία Λαοπόδη Μπελεγρί ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ Τα προβλήματα της ΔΕ Αρτέμιδας και οι επερχόμενες εκλογές



     Από τα κυριότερα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του πλήρους αποτυχημένου «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν η συνένωση Δήμων με εξαιρετικά ετερόκλητα χαρακτηριστικά και ανάγκες. Αυτό είχε άμεση συνέπεια στο νέο , χωρίς υποδομές και κονδύλια «καλλικρατικο» Δήμο να είναι πλέον αδύνατη η διεκπεραίωση των προβλημάτων , πόσο μάλλον η ανάπτυξη , των επί μέρους Δημοτικών Ενοτήτων. Ο «Καλλικρατικός» Δήμος Βόλου βρίθει παραδειγμάτων από περιοχές που εξαιτίας του γεγονότος ότι έπαψαν να υφίστανται ως αυτόνομοι Δήμοι και ελλείψει ενδιαφέροντος και ενεργειών από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή αφήνονται ουσιαστικά «ξεχασμένοι» στην παρακμή και τον μαρασμό. Η Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της εν λόγω κατάστασης.
    Οι ανάγκες των δημοτών της Αρτέμιδας απαξιώνονται συστηματικά εδώ και χρόνια από την Δημοτική Αρχή ενώ και η ίδια η περιοχή η οποία τυγχάνει μεγάλου φυσικού πλούτου και πολιτιστικής κληρονομιάς παραμένει πλήρως αναξιοποίητη. Από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρτέμιδα είναι η έλλειψη επαρκούς καθαριότητας. Τόσο στα Άνω και Κάτω Λεχώνια όσο και στα γύρω χωριά ( Δράκεια , Αγ.Βλασίος κ.α) η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν γίνεται αρκετά συχνά ενώ τα απορριμματοφόρα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Άλλο ένα ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι είναι η υπερχλωρίωση του νερού ( η ποιότητα του οποίου θεωρείται εξαιρετική στις πηγές της Αρτέμιδας) χωρίς προηγούμενο ενδελεχή έλεγχο – κάτι που θέτει σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών αλλά είναι επιζήμιο και για τις αρδευόμενες εκτάσεις. Μάλιστα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί στους κατοίκους ήδη από τις αρχές του 2012 ότι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το νερό θα τεθεί σε ειδική συνεδρίαση λόγω της σοβαρότητας του , πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.

   Η εγκατάλειψη όμως της περιοχής και η αδιαφορία που επιδεικνύει ο Δήμος γίνεται εντόνως έκδηλη και σε τομείς που άπτονται της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της ΔΕ Αρτέμιδας. Ο πολιτιστικός πλούτος των Λεχωνίων ( πύργοι , αρχοντικό Άνω Λεχωνίων , τρενάκι του Πηλίου) παραμένει εδώ και χρόνια αφημένος να ‘’ρημάζει’’ ενώ θα μπορούσε με κατάλληλες ενέργειες να αποτελεί πηγή προώθησης της τέχνης και της ιστορίας του Δήμου μας αλλά και πόλο έλξης τουριστών. Είναι χαρακτηριστικό πως για το αρχοντικό που βρίσκεται στα Άνω Λεχωνια έχει γίνει ήδη ένταξη σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει ξεκινήσει.
   Μπροστά στην απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν τόσο ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και ακόμα περισσότερο οι περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες εξαιτίας της εφαρμογής του μνημονιακού εκτρώματος του «Καλλικράτη» δεν μπορεί κανείς και δεν πρέπει να υπόσχεται μαγικές λύσεις αλλά με ουσιαστικό πρόγραμμα και συνεχή διάλογο με τους πολίτες κάθε περιοχής να καταφέρουμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα που ‘’πνίγουν’’ τον Δήμο μας εξασφαλίζοντας μια καλύτερη καθημερινότητα για τους κατοίκους του. Ειδικά για την ΔΕ Αρτέμιδας άμεση προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται νε την καθαριότητα και το νερό . Η συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων ( ανά 2-3 μέρες) με μικρά ευέλικτα απορριμματοφόρα και οι συνεχείς ουσιαστικοί έλεγχοι του νερού ώστε η χλωρίωση να γίνεται μόνο όσο και όπου χρειάζεται αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ ενέργειες που διασφαλίζουν την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Αρτέμιδας και προστατεύουν την υγεία και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους. Σε πολιτιστικό επίπεδο προτείνεται η δημιουργία κέντρου τέχνης στο χώρο του παλαιού αρχοντικού , η δημιουργία και η ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων και η διοργάνωση δρώμενων όπως τοπικά πανηγύρια τα οποία σε συγκερασμό με την αξιοποίηση της ιστορικής διαδρομής που έκανε το τρενάκι του Πηλίου και την περιήγηση σε αξιοθέατα της περιοχής όπως οι πύργοι των Λεχωνίων αναμένεται να αποτελέσουν ‘έναυσμα πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά και προσέλκυσης τουριστών.
    Στις 18 Μαΐου μας δίνεται η ευκαιρία να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε όλα αυτά που εξαθλιώνουν εδώ και 4 χρόνια τις ζωές μας . Μας δίνεται η ευκαιρία με την ψήφο μας να επιλέξουμε μια Δημοτική Αρχή έτοιμη να παλέψει στο πλευρό των πολιτών για τα δίκαια αιτήματα τους, να αφουγκραστεί τα προβλήματα της κοινωνίας , να συζητήσει και να συναποφασίσει με τους πολίτες για την επίλυση τους και με συγκροτημένο πρόγραμμα και προτάσεις όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τον Βόλο που μας αξίζει και ονειρευόμαστε. Στις αυτοδιοιηκητικές εκλογές του Μαΐου ψηφίζουμε « ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΤΣΙΑΝΤΑ.

Αθηνά –Μαρία Λαοπόδη Μπελεγρίνη  Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος  ΔΕ Αρτέμιδας «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger