Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



  O ΣYΡIZA  Μαγνησίας ευχαριστεί και απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους 30.750 συμπολίτες μας που ανέδειξαν την ριζοσπαστική Αριστερά στην πρώτη θέση των ευρωεκλογών στον νομό μας, με διαφορά 8,09 % και 8.500 ψήφων από την ΝΔ.
Τόσο το ιδιαίτερο αποτέλεσμα στην Μαγνησία, όσο και το Πανελλαδικό, συνιστούν μια μεγάλη ιστορική νίκη, καθώς είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας, και μια από τις ελάχιστες στην ιστορία της Ευρώπης, που ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση για να παραμένει στη θέση της. Η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι η άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την  συγκυβέρνηση του Σαμαρά - Βενιζέλου να μην διανοηθούν να υλοποιήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη αποφασίσει . Η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση δεν έπεσε την Κυριακή, καθώς τα κόμματα που την συγκροτούν παριστάνουν πως δεν ηττήθηκαν. Είναι βέβαιο, όμως, πως οι μέρες της είναι μετρημένες και πως πολύ δύσκολα θα τολμήσει να εφαρμόσει τα εφιαλτικά μέτρα που μαζί με την τρόικα σχεδίαζε. Την Κυριακή κερδήθηκε   μια κρίσιμη μάχη στον πόλεμο για την δημοκρατική ανατροπή του πολιτικού συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων και των διεθνών συνεταίρων τους.

Αυτή την Κυριακή δόθηκε επίσης μια πολύ κρίσιμη μάχη για το μέλλον της πόλης μας.
Ο δημοκρατικός κόσμος του Βόλου χρησιμοποίησε το ψηφοδέλτιο των Δρόμων Συνεργασίας Αλληλεγγύης και Ανατροπής με υποψήφιο δήμαρχο τον Μ. Πατσιαντά ως όπλο για την απόκρουση της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του  λαϊκισμού και της αντιπολιτικής  χυδαιότητας.
Το ίδιο ψηφοδέλτιο είχε σημειώσει μια πολύ σημαντική νίκη στον πρώτο γύρο των εκλογών με βάση το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα μιας δημοτικής αρχής στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ψηφοδέλτια των δυνάμεων που δεν διαφοροποιήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν συγκρούστηκαν μαζί τους .
Στις 25 Μάη ο αγώνας αυτού του ψηφοδελτίου είχε ακόμα ευρύτερη σημασία, για αυτό και γύρω του συσπειρώθηκε το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης, με την θλιβερή εξαίρεση των περισσότερων παραγόντων της τοπικής ΝΔ που ακολούθησαν την  κυβερνητική στάση ευμενούς ουδετερότητας απέναντι στο ψηφοδέλτιο του  αντιπολιτικού λαϊκισμού . Ανάλογη   στάση κράτησαν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ που τήρησαν γραμμή ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο δημοκρατικό ψηφοδέλτιο και στον Μπέο.
Αναγνωρίζουμε ως πολύ θετική την επιλογή  των  ψηφοφόρων, των μελών και των  στελεχών των άλλων δημοκρατικών κομμάτων που  ανταποκρίθηκαν στο καθήκον της συμπαράταξης για την προάσπιση των αξιών του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας των συνδημοτών μας..
Καταλαβαίνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έκαναν το ανιστόρητο λάθος να ενισχύσουν τον αντίπαλο συνδυασμό πνίγονται από οργή και αγανάκτηση για τη διάλυση της ζωής τους και αναζητούν τρόπους να τιμωρήσουν αυτούς που ακολουθούσαν στο παρελθόν.
Τους επισημαίνουμε πως και αυτοί θα διαπιστώσουν στο κοντινό μέλλον, με πικρό τρόπο, πως έσφαλλαν.
Είμαστε σίγουροι πως οι «Δρόμοι Συνεργασίας» θα αποτελέσουν την πιο αποτελεσματική ασπίδα, το καμπανάκι που θα σημαίνει τον κίνδυνο με τον πιο έντονο τρόπο, απέναντι στην πιο επικίνδυνη για την κοινωνία, δημοτική αρχή.
Η αγωνιστική τους παρουσία στους θεσμούς και τα κινήματα είναι η υπόσχεση που δίνουν στον  κόσμο του Βόλου που αγωνιά για την τύχη της, ιστορικής  για τους αγώνες της για την Δημοκρατία, πόλης μας.

Το γραφείο τύπου

27/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger