Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ Β΄ ΓΥΡΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ



Ευχαριστούμε τις δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που τίμησαν με την ψήφο τους τα αυτοδιοικητικά σχήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου
Οι  ευρωεκλογές  της  επόμενης  Κυριακής  μπορούν  να  αποτελέσουν  oρόσημο  στον  αγώνα του Ελληνικού  λαού  για την  ανατροπή του  πολιτικού  σκηνικού  , την ανάσχεση της κοινωνικής  καταστροφής, και το  ξεκίνημα  της πορείας  που  θα  μας  οδηγήσει  σε μια  κοινωνία  με ανάπτυξη,  εργασία,  αναδιανομή πλούτου υπέρ των  λαϊκών στρωμάτων, φορολογική  δικαιοσύνη , αποκατάσταση  και επέκταση  του κοινωνικού  κράτους.

Καλούμε τους  συμπολίτες  μας  που  υπέστησαν πολλαπλά  χτυπήματα τα τελευταία  χρόνια, πήραν  μέρος στα κινήματα και τους αγώνες της τελευταίας  τετραετίας  και ένοιωσαν  συχνά να βυθίζονται στην απελπισία  εξαιτίας της ανθρωπιστικής κρίσης  και της αναλγησίας των μνημονιακών κυβερνήσεων, να αναλογιστούν πως η επόμενη Κυριακή μπορεί να μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η ελπίδα νίκησε τον φόβο. Τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας  για να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης που διατηρεί επιφυλάξεις και σκέφτεται να απέχει από τις εκλογές,  πως η αναμέτρηση της  25ης  Μαΐου μπορεί να μετατραπεί σε δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου, μέσα από την επικράτηση του ψηφοδελτίου του ΣYΡΙΖΑ. Η επαλήθευση αυτής της πρόβλεψης θα οδηγήσει σε εξελίξεις που θα καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της κυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου, ανοίγοντας το δρόμο για εθνικές εκλογές και συγκρότηση κυβέρνησης με  κορμό  την  ριζοσπαστική  Αριστερά.
Στην πόλη μας, εκτός από τις ευρωεκλογές, την ερχόμενη Κυριακή θα δοθεί μια πολύ σημαντική μάχη που θα κρίνει το μέλλον του Βόλου τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.
Η συμμετοχή του συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο τον Μαργαρίτη Πατσιαντά στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της δημοτικής αρχής του Βόλου αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη. Την ερχόμενη Κυριακή αυτό το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί.
Οι  «Δρόμοι  Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»  με επικεφαλής τον  Μαργαρίτη Πατσιαντά  διεκδικούν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τον Δήμο σε σύμμαχο του πολίτη με συγκεκριμένο πρόγραμμα και ανθρώπους γνωστούς  για το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά τους . Απέναντι τους δεν βρίσκεται ένας συνηθισμένος πολιτικός αντίπαλος.  Απέναντι  στον συνδυασμό που παλεύει για μια ανθρώπινη πόλη βρίσκεται η χυδαιότητα και η εξυπηρέτηση σκοτεινών ιδιωτικών συμφερόντων. Η επικράτηση του Μπέου δεν θα σημάνει μόνο το χάσιμο μιας ιστορικής ευκαιρίας για τη δημιουργία μιας πόλης όπου πρωταγωνιστούν η λαϊκή συμμετοχή, η κοινωνική αλληλεγγύη και  η ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος. Η επικράτηση του αντίπαλου συνδυασμού θα σημαίνει την ήττα της δημοκρατίας  και του πολιτισμού και την εγκαθίδρυση του βασιλείου του τρόμου και  της πιο απροκάλυπτης διαπλοκής .
Καλούμε τους συντηρητικούς  πολίτες να σκεφθούν αν σε αυτή τη σύγκρουση  ήθους μπορούν να παραμείνουν αδιάφοροι.
Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες που δεν εκφράζονται από το Κόμμα μας να αποφασίσουν αν μπορούν να μείνουν αμέτοχοι σε αυτή την μεγάλη μάχη για τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.
Καλούμε τους πολίτες που εμπιστεύονται άλλα κόμματα της Αριστεράς να επιλέξουν τη συμμετοχή στον αγώνα  για να υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί το εργατικό κίνημα να δίνει τις μάχες του  και να οργανώνει τις αντιστάσεις του με συμπαραστάτη τον Δήμο.
Καλούμε τους πολίτες  που δεν βρίσκουν λόγο συμμετοχής και φλερτάρουν με την ιδέα της αποχής να σκεφτούν πως   όταν δουν την φρίκη με τα μάτια τους θα είναι δυστυχώς αργά.
Καλούμε τους απλούς πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους  τον ψηφοδέλτιο του Μπέου με στόχο να τιμωρήσουν την απερχομένη δημοτική αρχή, να σκεφτούν πως η αγανάκτηση και η οργή τους καταγράφηκε. Την Κυριακή όμως, επιλέγουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο. Επιλέγουμε αν θα ζήσουμε σε μια πόλη όπου όλοι μαζί θα χαράξουμε μια νέα πορεία ή, αν αντίθετα, θα πισωγυρίσουμε  στη ζούγκλα της επικράτησης του δίκιου των ισχυρών του χρήματος και των μπράβων τους. 
Καλούμε κάθε πολίτη που καταλαβαίνει την κρισιμότητα αυτής της αντιπαράθεσης  να στηρίξει (και μέσα από τις προτάσεις ή την κριτική του) τον αγώνα για μια πόλη στην οποία δεν θα κυριαρχεί ο φόβος , αλλά η ελπίδα.
Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τους «Δρόμους  Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»  να πάρουν μέρος  με ακόμα μεγαλύτερο πάθος στην εκλογική μάχη.
Είμαστε σίγουροι πως ο Βόλος των μεγάλων κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων και της δημιουργίας, θα ταχθεί αποφασιστικά την ερχόμενη Κυριακή με το μέρος των δυνάμεων της αξιοπρέπειας, και μια νέα σελίδα για την πόλη μας  θα αρχίσει  να ξεδιπλώνεται.

21/05/2014
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger