Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη είναι όχημα διαμαρτυρίας

«ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κριτική στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενόψει των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών.

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη είναι όχημα διαμαρτυρίας
Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι παράταξη είναι όχημα διαμαρτυρίας» και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πείσει «τους δικούς μας ανθρώπους που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή Ποτάμι, ότι αυτό που ψάχνουν να βρουν ως αποκατάσταση θα το βρουν μέσα σε αυτά που έχουμε πει με ειλικρίνεια από το 2012».

Κατηγόρησε δε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «χυδαιολογεί» σε βάρος της κυβέρνησης και «κάνει μόνη της» εξωτερική πολιτική. Είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Ρωσία χωρίς να συνεννοηθεί με το υπουργείο εξωτερικών και την κυβέρνηση προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά» γίνονται μόνο στη Συρία.
Συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οικοδομήσει μια δημαγωγία «που έχει φτάσει στο ταβάνι» πάνω στις πλάτες της κυβέρνησης και εκτίμησε πως τώρα, «υπάρχει εκνευρισμός» και λένε «ρίξε όλα τα κάρβουνα στη μηχανή» επειδή «η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο».
Για τη ΝΔ, ανέφερε ότι «θα ήθελε να είναι μόνη της [στην κυβέρνηση] και πολλές φορές ενεργεί σαν να είναι μόνη της» και χαρακτήρισε «άδικους» και «ανακριβείς» τους ισχυρισμούς ότι η ΝΔ τα έχει πετύχει όλα μόνη της και αναφέρθηκε στη «μεγάλη στροφή» της ΝΔ σε κόμμα ευθύνης μετά την αντιμνημονιακή φάση.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Βενιζέλος και κατά της ΔΗΜΑΡ, πως «πάει να πάρει τα ψίχουλα του ΠΑΣΟΚ», υιοθετώντας και ενθαρρύνοντας «τυχοδιωκτικές συμπεριφορές». Κατηγόρησε μάλιστα τη ΔΗΜΑΡ πως γίνεται «μηχανισμός εκλογικής στήριξης ανθρώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ που φεύγει, αλλά αδυνατεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα».
Αναφερόμενος στο παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε το τι έγινε στις Κάννες «το ξέρουμε πάρα πολύ καλά όσοι ήμασταν παρόντες. Και ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει, γιατί οφείλει ιστορικά να μιλήσει. Και θα πούμε όλη την αλήθεια. Αλλά δεν θέλω παιδαριώδεις αφέλειες και αθλιότητες του τύπου ο Μπαρόζο, οι Αμερικάνοι, ο Ομπάμα, η CIA, οι κακοί Γερμανοί, επέβαλαν την αλλαγή της κυβέρνησης», υπογράμμισε.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το Μάιο του 2010, όταν μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να θέσει τη Νέα Δημοκρατία προ των ευθυνών της.
Η πρότασή του ωστόσο απορρίφθηκε «επειδή στελέχη κοντά στον κ. Παπανδρέου τον έπεισαν ότι πρέπει να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος, γιατί θα βγούμε σε λίγους μήνες από το πρόγραμμα και να πάρουμε εμείς τη δόξα».
Σημείωσε ότι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε ότι χρειάζεται συνεργασία, δέχτηκε με γενναιοδωρία να αφήσει την πρωθυπουργία.
Αναφερόμενος στην επιλογή Παπαδήμου, είπε ότι τον έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης, ο επιχειρηματικός κόσμος, που ήθελε να υπάρξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία ενός πρωθυπουργού που θα παρείχε κάποια εχέγγυα εγκυρότητας, ιδίως στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger