Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σποράδες Ψηφίζουν δαγκωτό... διακοπές ~ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Ψηφίζουν δαγκωτό... διακοπές ~ ΑΓΓΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟΚαταθέτουν τις θέσεις τους για τις ευρωεκλογές 
Ενθερμοι φίλοι των διακοπών στα νησιά των Βορείων Σποράδων δηλώνουν αρκετοί Αγγλοι τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά τις διακοπές, έναντι των Ευροεκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 40χρονος Πωλ Ντον από το Λονδίνο, ο οποίος απολαμβάνει τη διαμονή του Σκιάθο, υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος των διακοπών είχε καθοριστεί πολύ καιρό πριν τις Ευρωεκλογές και ήταν πρακτικά αδύνατο να μετατεθεί σε μεταγενέστερη περίοδο.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ντον επισημαίνει ότι πολλοί Αγγλοι απείχαν συνειδητά από την διαδικασία των Ευρωεκλογών, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή τους για την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση. «Νιώθουμε ότι δεν έχουμε πρόσβαση στο εθνικό σύστημα, σε αντίθεση με ανθρώπους που προέρχονται από άλλες χώρες, οι οποίοι έχουν, αντίθετα, τις παροχές που επιθυμούν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Οπως επισημαίνει παράλληλα ο ομιλών «η κυβέρνηση προσφέρει χρήματα σε άλλες χώρες, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει μέριμνα για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου» προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα ιδίως όσοι είναι ηλικιωμένοι, δεν έχουν σύνταξη ή είναι νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι». Ο κ. Ντον δηλώνει απερίφραστα λάτρης της Σκιάθου και των ελληνικών νησιών στο σύνολό τους, τονίζοντας παράλληλα ότι θα επανέλθει ευχαρίστως στο μέλλον.
Ταχυδρομικά κατέθεσαν την ψήφο τους για το Ευρωκοινοβούλιο ο Μπομπ Μάϊζεν και η σύζυγός του Μάριαν, οι οποίοι προέρχονται από μια περιοχή κοντά στο Νιουκάστλ, προκειμένου να απολαύσουν στη συνέχεια τις διακοπές τους στη Σκιάθο. Το ζεύγος των Βρετανών τουριστών επισκέπτονται ανελλιπώς από το 2005 το νησί του Παπαδιαμάντη, απολαμβάνοντας το τοπίο και την φιλοξενία των ντόπιων, κάθε Μάϊο και Σεπτέμβριο. «Πολλοί Αγγλοι δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές, διότι άσχετα με το τι θέλει πραγματικά ο κόσμος, τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας, διότι οι αποφάσεις των μεγάλων δεν λαμβάνουν υπόψη τα «θέλω» της κοινωνίας» επισημαίνει ο Μπομπ Μάϊζεν.
Ανάλογες θέσεις διατυπώνει η σύζυγός του Μάριαν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι δυνατό να παραπονούμαστε ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία των εκλογών. Γι’ αυτό το λόγο, σημειώνει, ταχυδρομήσαμε την ψήφο μας για την Ευρωβουλή με το σύζυγό μου, πριν έρθουμε στη Σκιάθο για διακοπές». Η κ. Μάϊζεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα στην Ελλάδα αλλά είναι αξιοσημείωτη η αντοχή και το απόθεμα ψυχής των Ελλήνων και γι’ αυτό μας αρέσει να ερχόμαστε στην Ελλάδα. Μας αρέσει το νησί, οι άνθρωποι και κάνουμε διακοπές στη Σκιάθο, για να χαλαρώνουμε με το σύζυγό μου, ο οποίος εργάζεται αρκετό διάστημα σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger