Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αναφορά της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη Η αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων Θεσσαλίας στη Βουλή



Αναφορά στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Μητσοτάκη κατέθεσε η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το «καυτό» ζήτημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων της Θεσσαλίας. Ηδη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας έχει καταθέσει στον Υπουργό και στους βουλευτές της Θεσσαλίας επιστολή όπου εκφράζεται η ομόφωνη αντίθεση της ΠΕΔ Θεσσαλίας στον τρόπο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων.
Η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επισυνάπτει – με την αναφορά της- την επιστολή του κ. Κομήτσα ζητώντας από τον Υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του προέδρου της Ενωσης Περιφερειακών Δήμων Θεσσαλίας στο ζήτημα της αξιολόγησης υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, η κ. Χρυσοβελώνη, τονίζει στην αναφορά της:
«Σας αποστέλλω την επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δημάρχου Κιλελέρ, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων όπως αυτός προβλέπεται από το Ν. 4250/2014.

Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του Προέδρου της εν λόγω Ένωσης και να με ενημερώσετε σχετικά».
Ο κ. Κομήτσας υπογραμμίζει ότι ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αναταραχή στην ομαλή λειτουργία των Δήμων θέτοντας σε δοκιμασία τις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και δημοτικών Αρχών. Ο τρόπος αξιολόγησης που προβλέπει ο σχετικός Νόμος ευνοεί ένα καθεστώς ανισότητας και πολύ πιθανόν και αδικιών με δυσάρεστες συνέπειες τόσο για την εξέλιξή τους όσο και για το εργασιακό μέλλον τους.
Επισημαίνει ότι για να γίνει σωστή και δίκαιη αξιολόγηση του δημοτικού προσωπικού απαιτείται να προηγηθεί μελέτη της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, ώστε να ακολουθήσει σοβαρός διάλογος σε όλα τα επίπεδα. Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο συνιστά ένα θετικό βήμα, σε καμία όμως περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα που θα κληθούνε όλοι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης να το αντιμετωπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Και η επιστολή Ρίζου Κομήτσα καταλήγει: «Είμαστε υποχρεωμένοι για το καλό της Αυτοδιοίκησης να δηλώσουμε ότι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας εκφράζουν ομόφωνα την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης. Εξάλλου όλοι οι Δήμαρχοι και οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης βιώνουν καθημερινά τις ιδιαιτερότητες που διέπουν την λειτουργία των Δήμων. Είμαστε βέβαιοι ότι η άποψή μας θα σας προβληματίσει και θα τη λάβετε υπόψη σας».
Σημειώνεται ότι το θέμα του τρόπου αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων είχε τεθεί στην κ. Χρυσοβελώνη στην προεκλογική της εκστρατεία στη Θεσσαλίας με αφορμή τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και είχε δεσμευτεί ότι θα προωθήσει το ζήτημα στην κυβέρνηση με στόχο την επίλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger