Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νεκρή η θέση του νεκροθάφτη στη Σκόπελο

Νεκρή η θέση του νεκροθάφτη στη ΣκόπελοΕδώ και ένα μήνα...
Αθαφτοι θα παραμείνουν όσοι πεθάνουν στη Σκόπελο καθώς η δημοτική κοινότητα Σκοπέλου έμεινε χωρίς νεκροθάφτη εδώ και ένα μήνα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Γιώργο Μιχελή, δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη 8μηνου για τη θέση του ενός νεκροθάφτη στο δημοτικό κοιμητήριο της δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου. Ο λόγος που δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη είναι διότι η θέση αυτή εμπίπτει στο άρθρο 78 του ν. 4257/12 που ορίζει τις απαγορεύσεις περί αναστολής  προσλήψεων  και υπηρεσιακών μεταβολών κατά το χρονικό διάστημα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Η σύμβαση του νεκροθάφτη έληξε πριν από ένα μήνα ενώ ο δήμος Σκοπέλου προχώρησε στις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται πριν 3 μήνες ώστε να μην «χηρέψει» η θέση.
Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η πρόσληψη «κόλλησε» στη γραφειοκρατία των αρμόδιων
δημοσίων υπηρεσιών. Επίσης, ο δήμαρχος Σκοπέλου τόνισε πως η επαναπρόσληψη του ίδιου νεκροθάφτη δεν προβλέπεται βάσει κανονιστικών εγκυκλίων. «Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποιο σχετικό περιστατικό εδώ και ένα μήνα! Ελπίζουμε να λυθεί το θέμα μέχρι τη Δευτέρα», δήλωσε ο κ. Μιχελής, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχουν διάφορα εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση ανάγκης, όπως την έκτακτη αμοιβή εργάτη.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου προσέφυγε στο ΣτΕ, απ’ όπου αναμένεται άμεσα απάντηση, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger