Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μαζική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα


Σε  κλίμα μαχητικής παρέμβασης και αποφασιστικότητας για να εκφραστεί μαζικά το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής Αριστεράς και την Κυριακή 25 Μάη, στις ευρωεκλογές, πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, στο χώρο μπροστά από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στα Προπύλαια. Χαιρέτησαν και μίλησαν  υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο επιστρατευμένος πρόεδρος του Σωματείου του ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος, ο Δημήτρης Γράψας, στέλεχος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Μαριάννα Τσίχλη, δικηγόρος και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αλέκα Ζορμπαλά, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΔΔΕ, ο Γιάννης Φελέκης, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και μέλος της ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ο Δημήτρης Μπλάνας, εργαζόμενος και μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τη συγκέντρωση σφράγισε η παρουσία της νεολαίας, μεταφέροντας την ελπίδα και τη μαχητικότητα για την ενίσχυση της ανατρεπτικής αριστεράς της επόμενης μέρας των σκληρών αγώνων, μέσα από τα συνθήματα: "Με την Αριστερά της Ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής", "Εμπρός λαέ, έξω απ΄ την Ε.Ε.", "Ούτε ΔΝΤ, ούτε και Ε.Ε., πάρε την κατάσταση στα χέρια σου Λαέ", "Διαγραφή του χρέους οριστική, αυτή είναι η απάντηση η εργατική".
Τη συγκέντρωση κάλυπταν τηλεοπτικά οι εργαζόμενοι και τεχνικοί της ελεύθερης ΕΡΤ, της ERTopen, αφού η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με δήλωσή της δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ της άθλιας συγκυβέρνησης ως δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης, παρ΄ όλο που δικαιούνταν τη μετάδοση της συγκέντρωσης από τις συχνότητες της ΝΕΡΙΤ.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να γίνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα, ώστε το ελπιδοφόρο ρεύμα των 128.000 ανθρώπων, του 2,4%, που στήριξαν τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής αριστεράς σε όλη τη χώρα, στις περιφερειακές εκλογές της 18 Μάη, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο στις ευρωεκλογές. Η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Κυριακή 25 Μάη στις ευρωεκλογές, είναι η πιο βαριά καταδίκη του σάπιου πολιτικού συστήματος και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι η πιο χρήσιμη και ελπιδοφόρα ψήφος για την αριστερά που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ζήσει, και να ανατρέψει μνημόνια και χρέος, ευρώ και Ε.Ε., κεφάλαιο και πολιτικό προσωπικό. Που σηκώνει το γάντι της αναμέτρησης, που δεν υποτάσσεται και δεν διαπραγματεύεται με τον αντίπαλο. Αριστερά των αγώνων, της ταξικής ανασυγκρότησης του κινήματος, της ενωτικής μαχητικής πάλης, της μετωπικής απεύθυνσης για την ανατροπή και τη ρήξη.
Αμέσως μετά το τέλος των χαιρετισμών, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε διαδήλωση προς το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην είσοδο της οποίας κρεμάστηκε πανό και αποκλείστηκε συμβολικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χρέος και την πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger