Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ




Με αφορμή τη λήξη σε 6 ημέρες της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2014, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» σημειώνει τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παίζει και φέτος ύπουλο παιχνίδι στην πλάτη των παραγωγών, με αφορμή την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, για την οποία οι πρώτοι, μετά την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης, καλούνται να πληρώσουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους. Αυτό σημαίνει πολλαπλάσια οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με ποσά που σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν άγνωστα.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αγρότες καλούνται εκβιαστικά να υπογράψουν εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις των πιστοποιημένων φορέων την ώρα που σε πολλές περιπτώσεις είναι άγνωστο το τίμημα που θα παρακρατηθεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όταν τους καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση. Πέραν τούτου και ακόμη πιο εξωφρενικό είναι ότι με την ίδια εξουσιοδότηση υποχρεούνται να αναγνωρίσουν εκ των προτέρων, όλες τις πράξεις των πιστοποιημένων φορέων  β' βαθμού ως νόμιμες, έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες και ως να έγιναν από τους  ίδιους.

Μένουν μόλις 6 ημέρες για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και φέτος να ξεκινήσουν, και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας που κατά τα λοιπά κόπτεται για τους αγρότες, σιωπά και δεν έχει προειδοποιήσει καν τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας δε σηκώνουν άλλα χαράτσια, είναι ήδη υπερβολικά φορτωμένοι με χρέη που δημιουργήθηκαν στην προσπάθειά τους να καλύψουν το κόστος της παραγωγής. Τους καλούμε να θυμηθούν τις περσινές παράνομες χρεώσεις στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίζουν για τη δική τους τύχη. Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» δεσμεύεται να πιέσει με όλες του τις δυνάμεις για την ακύρωση κάθε μεθόδευσης και για τη διερεύνηση των πάσης φύσης ευθυνών για το νέο σκάνδαλο στον αγροτικό χώρο.

Το Γραφείο Τύπου
Λάρισα, 9.5.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger