Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Άκρατος φασισμός διεκδικεί τη λαϊκή εντολή του Βόλου





Την καταστροφή που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των μνημονίων στην κοινωνία μας την βιώνουμε όλοι καθημερινά ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων. Άλλωστε το χαμένο μας δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη δεν έχει χρώμα. Όμως εκφραστές αυτών των πολιτικών δεν είναι μονάχα η συγκυβέρνηση. Είναι και οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές, που με όπλο τον Καλλικράτη έχουν αποσαθρώσει κάθε κοινωνική δομή και λειτουργία σε Δήμους και Περιφέρειες.

Στην πόλη μας λίγες μέρες πριν τις 18 Μάη γινόμαστε μάρτυρες δύο δραματικών γεγονότων. Σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία ο «ανεξάρτητος» Αχ. Μπέος συνοδεία έξι μπράβων εισέρχεται στο άλσος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας, ενώ παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν την είσοδο σε πολίτες χωρίς να ελεγχθούν τα στοιχεία τους με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Αλήθεια; Διεκδικείς την δημοκρατική ψήφο του λαού της πόλης με άκρατο φασισμό; Το 2014 έλεγχος στοιχείων σε προεκλογική συγκέντρωση; Συνοδεία μπράβων; Συνεπώς ο εν λόγω υποψήφιος φοβάται. Φοβάται μην του επιστραφεί η οργή και αγανάκτηση πολιτών που ο ίδιος προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να καλλιεργήσει σε φιλάθλους ιστορικής ομάδας της πόλης για ψηφοθηρία; Ή έτσι επιλέγει να κάνει επίδειξη δύναμης με φασιστικό χαρακτήρα; Δεν διχάζονται οι πολίτες που στενάζουν από τη μνημονιοκρατία και τον Καλλικράτη ούτε φανατίζονται. Με λάθος τρόπο επιλέξατε να διεκδικήσετε λαϊκή εντολή αλλά ο καθένας όπως ξέρει πράττει…
Ας μην ξεχάσουμε όμως και τον κ. Σκοτινιώτη, άλλωστε η ιστορία της πόλης 18 Μάη θα τον σβήσει οριστικά πολιτικά και αυτοδιοικητικά. Μέσα σε κατάσταση πανικού και αυτός, όχι βέβαια με συνοδεία μπράβων, αλλά με απολύσεις άνευ αποζημίωσης σε σχολικούς φύλακες που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, κάνει επίδειξη κοινωνικής Αναλγησίας επιβεβαιώνοντας το μαύρο ρόλο που διετέλεσε στη θητεία του ως δήμαρχος της πόλης. Άραγε σε αυτή την ξαφνική απόφαση τον οδήγησαν προεκλογικές σφυγμομετρήσεις ή η πίστη και αφοσίωση στους υπηρέτες της Τρόικας και του Μνημονίου, τη συγκυβέρνηση της καταστροφής. Ή εμπνεύστηκε από τη δήλωση στήριξης του «αριστερού» αλλά καθ’ όλα μνημονιακού Κουβέλη;
Διεκδικείτε αμφότεροι την ψήφο των πολιτών τη στιγμή που τους περιπαίζετε σαν να είναι κάρτες παράνομου στοιχήματος και σκουπίδια που πετάτε όποτε η σχιζοφρένεια του μνημονιακού Καλλικράτη ορίζει πως ρυπαίνουν όπως τα φυλλάδια που σκορπίζετε κατά εκατοντάδες στις γειτονιές μας;
Λίγες μέρες σας απόμειναν να ορέγεστε θέσεις εξουσίας και μεγαλεία διαπλοκής καθώς θα κερδίζετε ξεπουλώντας ότι ανήκει στο λαό, αδιαφορώντας για τις ζωές μας. Και κάτι τελευταίο κ. Σκοτινιώτη, όταν διαλαλείτε περήφανα την προσπάθεια σας να συγκροτήσετε «δημοκρατικό» τόξο απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» του Αχ. Μπέου, να θυμάστε : Ο Καλλικράτης που συντάξατε διέλυσε την αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα. Ο Καλλικράτης και η Μαύρη συγκυβέρνηση που υπηρετείτε τυφλά οδήγησε την αγανάκτηση του λαού στο Δήμο Βόλου να δώσει έδαφος σε φαινόμενα τύπου υποψήφιων δημάρχων που κυκλοφορούν με μπράβους και απαιτούν αστυνομικούς ελέγχους σε πολίτες. Μας επιστρέψατε με τις πολιτικές σας στην μαύρη επταετία της ελληνικής ιστορίας.
Για τη δική μας παράταξη όμως ισχύουν τελείως διαφορετικά τα χρέη μιας Δημοτικής Αρχής. Χρέος μας είναι η Ανατροπή. Για τον άνεργο, το νέο που δεν έχει μέλλον και όνειρα για τη ζωή του, τον συνταξιούχο που πεινάει γιατί δίνει όλη του τη σύνταξη σε φάρμακα, τον πολίτη που περπατά με σκυφτό κεφάλι γιατί του στερήθηκε η αξιοπρέπεια, τον πολίτη που υψώνει τη φωνή του στον φασισμό των μνημονίων, για την χαμένη Ελευθερία του τόπου μας, για την Δημοκρατία μας, για τη ζωή και το μέλλον όλων μας, χρωστάμε Ανατροπή και Αλληλεγγύη, για να ανοίξουμε Δρόμο στο αδιέξοδο που μας φέρατε.
Σε αυτές τις Εκλογές δεν δίνουμε ευκαιρία να μαυρίσουν ξανά τις ζωές μας. Σας μαυρίζουμε εμείς. Δεν απέχουμε συμμετέχουμε. Παίρνουμε τις ζωές μας ξανά στα χέρια μας.
Για την πόλη που μας αξίζει. Με όπλο μας την ψήφο μας και τα όνειρά μας διώχνουμε τη μιζέρια σας.
Ψηφίζουμε και φεύγετε.
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Βόλου με τη Δημοτική Παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»
Κάιρας Ιωάννης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, μέλος Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Προσήλια Κατερίνα – Ηλέκτρα, άνεργη, μέλος Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger