Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εναρξη σήμερα των πανελλαδικών

Εναρξη σήμερα των πανελλαδικών ~ ΓΙΑ 1.412 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΤα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη των εξετάσεων που θα διαρκέσουν 16 ημέρες
Στη γραμμή της εκκίνησης από σήμερα, οι 1.412 υποψήφιοι της Μαγνησίας, που θα λάβουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τις επόμενες 16 ημέρες οι υποψήφιοι του νομού θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να πετύχουν την εισαγωγή τους στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Οι γραπτές εξετάσεις ξεκινούν σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το ίδιο μάθημα θα ανοίξει την αυλαία των εξετάσεων και για τους 32 υποψηφίους της ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ, για τους οποίους ο «Γολγοθάς» ξεκινά αύριο, Πέμπτη 29 Μαΐου.
Οι υποψήφιοι έχουν κατανεμηθεί στα 19 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο νομό για τις ανάγκες των πανελλαδικών.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και τα Λύκεια που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά, τα πάντα είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών και την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών. Εγιναν οι απαραίτητες συντηρήσεις στα φωτοτυπικά μηχανήματα, τα δοκιμαστικά στο σύστημα μέσω του οποίου θα παραλαμβάνονται τα θέματα και οι προμήθειες σε απαραίτητα υλικά. Μέλη των επιτροπών και επιτηρητές θα βρίσκονται από νωρίς στις θέσεις τους.


Οδηγίες
Οι εξετάσεις θα ξεκινούν στις 8:30 το πρωί. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων, προσκομίζοντας το δελτίο εξεταζομένου. Στο δελτίο εξεταζομένου αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του όταν φτάσει στο εξεταστικό κέντρο το δελτίο εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα. Επίσης, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει μέσα στην αίθουσα και από ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.
Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για τα κινητά. Για να μη βρεθούν όμως οι υποψήφιοι μπλεγμένοι, αφού η χρήση τους απαγορεύεται, το καλύτερο θα ήταν να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μη διανοηθούν να το κρύψουν πάνω τους. Αν τους εντοπίσουν, το πρόβλημα με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι θα είναι σοβαρό. Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει μηδενισμός του γραπτού.
Τα ίδια ισχύουν για τα σκονάκια και για την αντιγραφή. Ο νόμος λέει ότι μαθητής που αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο, σημειώσεις ή από το γραπτό δοκίμιο άλλου συμμαθητή του, που δολιεύεται την εξέταση και γενικώς δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των επιτηρητών, απομακρύνεται από την αίθουσα και το γραπτό του μηδενίζεται.
Τέλος δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger