Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Άλωσε τα Χανιά και βρέθηκε πιο κοντά στην άνοδο

νικη
Με γκολ του Ανιέτε στο 44ο λεπτό, η Νίκη Βόλου άλωσε την έδρα των Χανίων, πήρε τρίτο διπλό στα πλέι οφ και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, κάνοντας το όνειρο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ να φαίνεται ακόμη πιο εφικτό. Η ομάδα του Βοσνιάδη “χτύπησε” μία φορά αλλά ήταν αρκετή καθώς με άριστη τακτική, κράτησε το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαιτέρως. Στις καθυστερήσεις, ο Ανιέτε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα που …επιδίωξε, ώστε να λείψει από το επόμενο ματς και όχι από δύο καθώς είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες.

O Aλέκος Βοσνιάδης έχει τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιό μπακ τον Ζουλιώτη κι αριστερό μπακ τον Σοϊλέδη με στόπερ τους Ρεπετσά και Γκότοβο. Στη μεσαία γραμμή, οι Μπιτσάκος, Πινιέιρο στον άξονα, οι Μανουσάκης και Σουλίδης στις πτέρυγες, με τον Ανιέτε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τζιώρα.
Τα Χανιά μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την ταχύτητα του Μαραγκουδάκη. Είχαν δύο καλές στιγμές χωρίς όμως τη μεγάλη φάση, με τους παίκτες της Νίκης Βόλου να μην δέχονται πίεση και να κρατούν σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν. Επιθετικά, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη δεν μπόρεσε να παράξει παιχνίδι, με τον Τζιώρα να μην έχει τροφοδοτηθεί καθόλου και τον Ανιέτε να δείχνει κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που έχει κάνει σε όλο το πρωτάθλημα.
Ο Ισπανός όμως, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στη φετινή Football League, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Σε μια φάση που δεν …μύριζε γκολ στο 44ο λεπτό, σούταρε περίπου 10 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και συρτά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε και στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Στην επανάληψη, η Νίκη κοίταξε να διαφυλάξει το “χρυσό” γκολ του Ανιέτε. Και μάλιστα ο Ισπανός έχασε στα πρώτα λεπτά τη μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν στο 54′ ο Τζιώρας του έστρωσε ωραία την μπάλα αλλά αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Οι Κρητικοί δεν απείλησαν καθόλου, με τον Ρεπετσά να δεσπόζει στην άμυνα κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες και έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους σφραγίζοντας τη μεγάλη επιτυχία που ανοίγει διάπλατα το δρόμο προς τη Σούπερ Λιγκ για τους “κυανόλευκους”.
Η Νίκη Βόλου έπαιξε για το αποτέλεσμα, ευτύχησε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου μέρους και με έξυπνη τακτική, αλληλοκάλυψη και πάθος, κράτησε το 0-1 χωρίς να δεχθεί μεγάλη πίεση και να κινδυνεύσει, πήρε αυτό που ήθελε, την τρίτη εκτός έδρας νίκη. Πλέον η ομάδα του Βοσνιάδη φιγουράρει μόνη στη 2η θέση της κατάταξης, στο -2 από την Κέρκυρα και στο +2 από Ολυμπιακό Βόλου και Ηρακλή Ψαχνών, ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου.
Στις καθυστερήσεις ο ΑΝιέτε ζήτησε (με έντονη διαμαρτυρία) και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε στο 95ο λεπτό. Ο σκόρερ των “κυανόλευκων” με την κίτρινη που είχε δεχθεί νωρίτερα συμπλήρωσε επτά και θα έχανε δύο ματς, ενώ τώρα με την κόκκινη θα απουσιάσει μόνο από το επόμενο με τον Φωστήρα.
Οι σημαντικότερες στιγμές της αναμέτρησης:
5′ Παράλληλη συρτή πάσα του Βασιλόγιαννη, από καλή θέση ο Πάγκαλος δεν βρήκε την μπάλα με προβολή υπό την πίεση του Ζουλιώτη.
8′ Συρτό σουτ του Πινιέιρο από το ημικύκλιο, έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Θεοδωρόπουλος.
11′ Ο Μαραγκουδάκης βγήκε στην πλάτη του Ρεπετσά μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξιά, το πλασέ του όμως ήταν πολύ κακό και ο εξερχόμενος Αποστολίδης μπλόκαρε. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με πολύ κακό τελείωμα από τον έμπειρο επιθετικό τους.
15′ Συρτό σουτ του Μαραγκουδάκη μπλόκαρε εύκολα ο Αποστολίδης.
21′ Ο Ανιέτε εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκότοβος, με πλάτη στην εστία, πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ. Ήταν η πρώτη καλή φάση στα αντίπαλα καρέ για τη βολιώτικη ομάδα.
36′ Ο Πάγκαλος έκανε παράλληλη πάσα, ο Μαραγουδάκης πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν την βρήκε. Ο Σοϊλέδης τελείωσε τη φάση παραχωρώντας κόρνερ.
44′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ με τον Ανιέτε. Ο Ισπανός σούταρε συρτά περίπου 10 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά περνώντας από όλους τους παίκτες, χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Σε ιδανικό σημείο του αγώνα, η Νίκη ανοίγει το σκορ.
Τα στατιστικά του α’ 45λεπτου
Τελικές προσπάθειες (στην εστία): Χανιά: 5 (2)-Νίκη Βόλου 4 (2)
Αποκρούσεις: Χανιά: 1-Νίκη Βόλου: 2
Δοκάρια: Χανιά: 0-Νίκη Βόλου: 0
Κόρνερ: Χανιά: 2-Νίκη Βόλου: 1
Οφσάιντ: Χανιά: 0-Νίκη Βόλου: 0
Φάουλ: Χανιά: 7-Νίκη Βόλου: 9
Κίτρινες/Κόκκινες: Χανιά: 0/0-Νίκη Βόλου: 0/0
Κατοχή μπάλας: Χανιά: 52%-Νίκη Βόλου: 48%
47′ Κεφαλιά του Μαραγκουδάκη δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη που απλώς πήρε την μπάλα στην αγκαλιά του.
48′ Σουτ του Μανουσάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
54′ Τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Ο Ζουλιώτης βρήκε ωραία τον Τζιώρα στη μεγάλη περιοχή, αυτός με πλάτη στην εστία έστρωσε στον Ανιέτε, ο οποίος από καλή θέση σούταρε δυνατά αλλά ψηλά άουτ. Ο Ισπανός θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να “κλειδώσει” το διπλό για τη Νίκη Βόλου.
57′ Κίτρινη κάρτα στον Ανιέτε, θεωρώντας ο διαιτητής ότι ο παίκτης της Νίκης έβαλε αγκώνα στην εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.
62′ Αλλαγή για τη Νίκη Βόλου. Ο Ισαάκ στη θέση του Σουλίδη.
63′ Αλλαγή για τα Χανιά. Ο Μπουντόπουλος στη θέση του Κοσταντίνοφ.
68′ Σουτ του Μπουντόπουλου, απέκρουσε ο Αποστολίδης, Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαραγκουδάκης χτύπησε άθελά του τον γκολκίπερ της Νίκης που έπεσε στο έδαφος. Σηκώθηκε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνεχίζει κανονικά στον αγώνα.
69′ Κίτρινη κάρτα στον Μαραγκουδάκη.
73′ Κίτρινη κάρτα στον Μπιτσάκο.
75′ Αλλαγή για τα Χανιά. Ο Λουκίνας στη θέση του Γκούμα.
77′ Κίτρινη κάρτα στον Τζιώρα.
78′ Αλλαγή για τη Νίκη. Ο Μπακάλης στη θέση του Μανουσάκη.
79′ Ο Βασιλόγιαννης σέντραρε και ο Λουκίνας έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, δεν μπόρεσε να γυρίσει την μπάλα προς την εστία κι έφυγε άουτ.
83′ Κόκκινη κάρτα στον Μπουντόπουλο, απευθείας, για χτύπημα στον Μπιτσάκο.
86′ Αλλαγή για τη Νίκη. Ο Ρονκάτο στη θέση του Τζιώρα.
90+2′ Κίτρινη κάρτα στον Μπακάλη.
90+3′ Κίτρινη κάρτα στον Ρονκάτο.
90+5′ Κόκκινη κάρτα στον Ανιέτε. Ο Ισπανός δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία. Την επιδίωξε καθώς είχε συμπληρώσει επτά και θα έχανε δύο ματς, ενώ τώρα δεν θα παίξει μόνο στο επόμενο με τον Φωστήρα.
90+7′ Κεφαλιά του Παπατζίκου μπλόκαρε ο Αποστολίδης.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τελικές προσπάθειες (στην εστία): Χανιά: 13 (6)-Νίκη Βόλου 6 (3)
Αποκρούσεις: Χανιά: 2-Νίκη Βόλου: 6
Δοκάρια: Χανιά: 0-Νίκη Βόλου: 0
Κόρνερ: Χανιά: 7-Νίκη Βόλου: 1
Οφσάιντ: Χανιά: 1-Νίκη Βόλου: 1
Φάουλ: Χανιά: 16-Νίκη Βόλου: 21
Κίτρινες/Κόκκινες: Χανιά: 1/1-Νίκη Βόλου: 6/1
Κατοχή μπάλας: Χανιά: 55%-Νίκη Βόλου: 45%
Συνθέσεις:
Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Πιθαρούλης, Παπατζίκος, Μανωλάς, Γκούμας (75′ Λουκίνας), Πότσι, Βασιλόγιαννης, Κοσταντίνοφ (63′ Μπουντόπουλος), Πάγκαλος, Μαραγκουδάκης.
Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Γκότοβος, Ρεπετσάς, Σοϊλέδης, Μπιτσάκος, Πινιέιρο, Μανουσάκης (78′ Μπακάλης), Σουλίδης (62′ Ισαάκ), Ανιέτε, Τζιώρας (86′ Ρονκάτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger