Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού στις 9 Μαΐου



«Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.
Ελάχιστος φόρος τιμής για τους χιλιάδες αγωνιστές και θύματα του αγώνα ενάντια στα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών, των Βουλγάρων και των Ιταλών, είναι η τόνωση του αγωνιστικού φρονήματος της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, που βιώνει σήμερα μια άλλου είδους κατοχή.
Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες αγωνίζονται να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας των Μνημονίων. Η έντονη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γίνεται βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών δυνάμεων, που επιχειρούν να απενοχοποιήσουν τον φασισμό εκμεταλλευόμενες την κρίση.
Είναι επιτακτική η ανάγκη οι Έλληνες πολίτες να μην ενδώσουν στις παραπλανητικές σειρήνες των ακροδεξιών στοιχείων και να συνειδητοποιήσουν ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.
Όπως τότε, έτσι και τώρα, η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να αντισταθεί στον Φασισμό, για να ανατρέψει τα δεσμά αυτής της άλλης κατοχής της.


Οι επερχόμενες τριπλές εκλογές είναι η ιστορική ευκαιρία της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, για μια αριστερή πλεύση, που θα σημάνει για τους λαούς του Νότου το τέλος της εποχής της λιτότητας των Μνημονίων, της εσωτερικής υποτίμησης και της παραβίασης της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger