Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος στην Θεσσαλία

alt
Στους 32 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα, μυρίζοντας κυριολεκτικά καλοκαίρι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση του υδράργυρου. Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια της χώραςΠιο συγκεκριμένα, την Κυριακή ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 31 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα πελάγη να μην ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώερς, οπότε και μπορεί να βρέξει. Μέχρι 29 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος.

Υψηλότερες θερμοκρασίες (32 βαθμοί Κελσίου) θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.
Στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού θα είναι και τη Δευτέρα με τις συνθήκες να ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.
Από την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά, ενώ αναμένονται σποραδικές βορχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη, με ενισχυμένους ωστόσο ανέμους που τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger