Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ομπρέλες και ξαπλώστρες σε 200 τ.μ. της παραλίας l Καντίνα 70 τ.μ. στην παραλία . Απαγορεύεται η χρήση WC και η τοποθέτηση φωτισμού. Δεν θα πρέπει να λειτουργεί μετά τη δύση του ηλίου.

alt
Την παραχώρηση αιγιαλού και παραλιών στην Κυπαρισσία και στην Ελαφόνησο αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Πρόκειται για τις «Θίνες Κυπαρισσίας», καθώς και τις παραλίες Παναγία, Πούντα, Σαρακήνικο και Σίμος της Ελαφονήσου, περιοχές οι οποίες ανήκουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Μάλιστα, οι παραλίες Σίμος και Σαρακίνικο βρίσκονται στη λίστα των εκτάσεων που αναμένεται να βγάλει στο «σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Οι αποφάσεις του υπουργείου, που υπογράφονται από τη γενική γραμματέα κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, θέτουν τους όρους για την τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών θαλάσσης και την εγκατάσταση φορητών κατασκευών. Ειδικά για την περιοχή της Κυπαρισσίας, η οποία αποτελεί τόπο ωοτοκίας της προστατευόμενης θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, τίθενται περιορισμοί ως προς την τοποθέτηση των υποδομών. Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν οι αποδυναμωμένες αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την τήρηση του νόμου στις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή το Λιμενικό και η Δημοτική Αστυνομία, θα καταφέρουν να αποτρέψουν καταστροφικές για το φυσικό περιβάλλον δραστηριότητες. Και αυτό διότι απαιτείται 24ωρη αστυνόμευση προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη προστασία των συγκεκριμένων ακτών π.χ. από επιτηδείους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν νυχτερινά πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger