Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΒΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ
«Στις 18 Μαΐου μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε Ιστορία. Να πετύχουμε τη δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου. Να βγάλουμε τον ευλογημένο αυτό τόπο από το τέλμα, την αδράνεια, το βάλτωμα. Να ανατάξουμε το δήμο χωρίς τη σφραγίδα της λιτότητας και των μνημονίων αλλά με τη σφραγίδα της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υπήρξε παντελώς απούσα από τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου με αποτέλεσμα αυτά να οξύνονται. Να είστε σίγουροι πως αυτό θα αλλάξει. Η Νέα Αγχίαλος αποτελεί νευραλγικό κομμάτι του Δήμου Βόλου  με μεγάλο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με συγκεκριμένες προτάσεις στα προβλήματα της περιοχής θα προβούμε στην άμβλυνση και  επίλυση τους και θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της»  δήλωσε ο επικεφαλής των «ΔΡΟΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από  κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής παράταξης , στην λαϊκή αγορά, σε καταστήματα, σε Δημόσιες υπηρεσίες και στον Αρχαιολογικό χώρο  της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου ενώ στην συνέχεια  εξέθεσε προτάσεις της δημοτικής παράταξης για την περιοχή.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι στη Νέα Αγχίαλο, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον κ. Πατσιαντά και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης  και τόνισαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της  πλήρους αδιαφορίας και εγκατάλειψης  της Δημοτικής Αρχής αλλά και από τη συνεχή υποβάθμιση των ζωών τους από τις επιβαλλόμενες πολιτικές των μνημονίων που βρίσκουν την τέλεια έκφραση τους μέσω του Καλλικράτη. 
Σε επίπεδο υποδομών υπάρχουν ελλείψεις στην υδροδότηση της περιοχής  με αποτέλεσμα πολλές φορές  οι δημότες να πληρώνουν φουσκωμένους λογαριασμούς χωρίς να έχουν καταναλώσει τις αντίστοιχες ποσότητες νερού. Η κατάσταση του οδικού δικτύου από το Αεροδρόμιο έως τον Βόλο αλλά και σε γύρω δρόμους είναι απαράδεκτη, η ανυπαρξία ηλεκτροφωτισμού  σε νεοενταγμένες περιοχές στο σχέδιο πόλης και η μη σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας με το δίκτυο φυσικού αερίου δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες  στην καθημερινότητα όσων διαβιούν στην Νέα Αγχίαλο.
Σοβαρή τροχοπέδη για την ανάπτυξη  αλλά και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής - που ήδη πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση - αποτελεί  και η απουσία τουριστικών υποδομών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η απουσία  μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, η μη αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής στα προγράμματα επισκέψεων των τουριστών, η μη επάρκεια  των αστικών γραμμών ΚΤΕΛ και η ανυπαρξία θαλάσσιας σύνδεσης με άλλες παραλίες του Δήμου Βόλου στερούν από τη Ν. Αγχίαλο τη δυνατότητα να αναπτυχθεί τουριστικά υποβαθμίζοντας την ουσιαστικά σε ένα πέρασμα από και προς το Αεροδρόμιο.
Ο κ. Πατσιαντάς αφού άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των κατοίκων επεσήμανε πως η Δημοτική παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής  έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε προτάσεις όπως: η ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης, η ολοκλήρωση της ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης , η σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με το δίκτυο φυσικού αερίου, η κατασκευή θερινού Δημοτικού Θεάτρου και η επίλυση των προβλημάτων του κυκλοφοριακού (ασφαλτόστρωση, επέκταση ηλεκτροφωτισμού κ.α).
Για την ανάπτυξη  και την προβολή της περιοχής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου δήλωσε πως πρέπει  να υπάρξει ουσιαστική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου (χώρος Γιορτής Κρασιού, πρώην κάμπινγκ) για ήπια τουριστική εκμετάλλευση, κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής, δημιουργία σταθερής αγοράς αγροτικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές απευθείας από τους παραγωγούς, διερεύνηση της δημιουργίας σύνδεσης  μέσω θαλάσσης με άλλες παραλίες του Δήμου,  ανάδειξη και πλήρη αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών, δικτύωση με άλλους αρχαιολογικούς  χώρους  κ.α..
Τέλος ο κ. Πατσιαντάς  έκανε εκτενή αναφορά και στις προτάσεις της παράταξης για τον πολιτισμό το περιβάλλον, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη περισυλλογής των τοξικών απορριμμάτων από τις γεωργικές εργασίες, τη λειτουργία αστυνομικού τμήματος, κέντρου υγείας και ΚΑΠΗ καθώς και τη στελέχωση του κλιμακίου της ΔΕΥΑΜΒ με περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους για την άμεση  επισκευή των βλαβών και τον καλύτερο έλεγχο δεξαμενών, γεωτρήσεων και δικτύων.
«Δεν μας αρκεί να γίνουμε καλοί διαχειριστές, «νοικοκύρηδες» με πλεονάσματα απραξίας για τα μάτια των τροϊκανών την ώρα που κόσμος πεινάει και υποφέρει. Πρώτο μέλημα μας είναι η κοινωνική συνοχή. Με μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την ανάταξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και με δράσεις για την ανακούφιση όσων σήμερα υποφέρουν περισσότερο.
Τον Μάιο με την ψήφο μας μπορούμε όλοι μαζί να φέρουμε την ανατροπή  για την πόλη μας. Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε τέλος στο μαρασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εξαθλίωση των συμπολιτών μας», κατέληξε ο κ. Πατσιαντάς.

Επίσκεψη στα Λεχώνια
Μήνυμα τέλους των μνημονιακών πολιτικών που κατέστησαν φτωχές ακόμη και δυναμικές ενότητες του Δήμου Βόλου, όπως τα Λεχώνια και μήνυμα νέας αρχής για τον τόπο, στέλνουν και οι δημότες από τα Λεχώνια όπου περιόδευσε ο επικεφαλής των «ΔΡΟΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, συνοδευόμενος από  κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger